Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Διαλέξεις για τον μικρασιατικό ελληνισμό στην έκθεση που διοργανώνει το Ι.Α.Π.Ε

Διαλέξεις για τον μικρασιατικό ελληνισμό στην έκθεση«Φώκαια Μικράς Ασίας 1913-1920. Οι φωτογραφικές μαρτυρίες του Felix Sartiaux» Ολοκληρώνεται στον Δημοτικό Εκθεσιακό Χώρο Remezzo της Καλαμαριάς (Ν. Πλαστήρα 2) στις 27 Φεβρουαρίου η έκθεση «Φώκαια Μικράς Ασίας 1913-1920.
Οι φωτογραφικές μαρτυρίες του Felix Sartiaux» που διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Στο πλαίσιο της έκθεσης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ. πραγματοποιούνται τρεις αξιόλογες διαλέξεις: Ιντζεσίλογλου Νικόλαος, Καθηγητής- Σχολή Νoμικών/Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Στιγμιότυπα από την ζωή του μικρασιατικού ελληνισμού, το διάστημα πριν από την καταστροφήΠελαγίδης Ευστάθιος, Καθηγητής- Παν/μιο Δυτικής ΜακεδονίαςΌψεις του ευρύτερου μικρασιατικού ελληνισμού στον περιοδικό Τύπο της Σμύρνης.
Η περίπτωση των περιοδικών «Όμηρος» και «Κόσμος». Καστρινάκης Αλέξανδρος, Υποψήφιος Δρ. Ιστορίας- Παν/μιο Δυτικής ΜακεδονίαςΠόλεις της Ανατολίας στο πλαίσιο της εθνικής "αστικής" εκκαθάρισης (1915-1923): Άγκυρα, Βαν, Μερζιφούντα, Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: