Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο Γ.Πεταλωτής υποδέχθηκε εκπροσώπους 46 ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη Γ.Γ.Ε/Ε

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα που διοργάνωνε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης/Επικοινωνίας με τίτλο «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου πιλοτικού προγράμματος της Γ.Γ.Ε-Γ.Γ.Ε ώστε δημοσιογράφοι και στελέχη ΜΜΕ οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης να έρθουν πιο κοντά στο χώρο που κινείται καθημερινά η ενημέρωση και να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας με την γνωριμία στελεχών του Περιφερειακού Τύπου με συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από σαράντα έξι (46) ΜΜΕ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος 9 , Ροδόπη 12 , Ξάνθη 10 ,Καβάλα 13, Δράμα 2 ) . Εισηγητές της Ημερίδας ήταν η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και ο Γενικός Γραμματέας της Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Πουσσαίος . Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης/ Επικοινωνίας δήλωσε «Όλες οι περιφέρειες έχουν την ίδια σημασία όλοι οι πολίτες έχουν την ίδια αξία ενώ ο ρόλος των ΜΜΕ εκτός του να ενημερώνουν είναι και να διαμορφώνουν συνειδήσεις.Επί πολλά χρόνια όμως η ουσιαστική λειτουργία των Περιφερειακών ΜΜΕ ήταν παραμελημένη. Στόχος μας είναι, έστω και με μια ημερίδα, να έρθουμε πιο κοντά και να αποκτήσουμε όλοι την αξία που έχουμε, να γίνουν γνωριμίες με στελέχη του κέντρου να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας της Ελληνικής Περιφέρειας με το κέντρο. Αυτή είναι μόνο η αρχή». Οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης που συμμετείχαν στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στους Πολιτικούς συντάκτες (briefing), καθώς και να θέσουν οι ίδιοι ερωτήματα. Με το πέρας των εργασιών της Ημερίδας ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Ελληνική Περιφέρεια εκατοντάδες Μέσα, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, με ένα αξιόλογο στελεχικό δυναμικό και τα οποία πολλές φορές είναι αποκλεισμένα από την κεντρική ενημέρωση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αποκτούν με τέτοιου είδους δραστηριότητες, τη θέση που τους αρμόζει.
Πέρα από το Ενημερωτικό υπάρχει και το Αναπτυξιακό μέρος αφού πρόκειται για επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους.
Είναι επιχειρήσεις που είναι αντάξιες να επιμορφώνουν τα στελέχη τους, όπως συνέβη και σήμερα. Η σημερινή Ημερίδα απέδωσε τους καρπούς τους οποίους στοχεύσαμε από την αρχή» Όπως ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής θα επακολουθήσουν και άλλες Ημερίδες με τη συμμέτοχη δημοσιογράφων των υπολοίπων Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: