Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σχολείο μια αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά
Συγγραφείς: Οδυσσέας Ευαγγέλου - Ερμιόνη Δελή ISBN: 978-960-6748-63-9 Σελ. 95 Διαστάσεις: 21 χ 29
Το παρόν βιβλίο επισημαίνει την επιτακτική, στις μέρες μας, ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ενός σύγχρονου, πολυπολιτισμικού Σχολείου που θα αποτελεί τον πυρήνα μιας ανοιχτής και ανθρώπινης κοινωνίας. Το πρώτο μέρος είναι ένα μαχητικό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφονται όλα όσα συμβαίνουν στην μικρή ομάδα ενός Σχολείου που μπλέκεται στην παγίδα της ξενοφοβίας.
Μέσα από τη φοβερή περιπέτεια μικρών και μεγάλων αναδεικνύεται η σοβαρότητα και η διαχρονικότητα του προβλήματος των ρατσιστικών διακρίσεων καθώς και η ανάγκη εφαρμογής ενός οργανωμένου σχεδίου διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα μοντέλο προσέγγισης και αντιμετώπισης του κοινωνικού ρατσισμού μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της τέχνης.
Προτείνονται εναλλακτικές δραστηριότητες από έξι βασικές ενότητες που συνδέουν διαθεματικά τη ζωγραφική, τη μουσική αλλά και το χορό, το παιχνίδι και το θέατρο.Δίνονται οδηγίες, χρήσιμα μέσα, ευρηματικές ιδέες και πρακτικές λύσεις για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, εντός κι εκτός της σχολικής κοινότητας. Είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ώστε να αποδεχτούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τον διαφορετικό άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: