Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων Από το βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή «Το παραμύθι της μουσικής»
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το Σάβαβτο 8 Μαΐου 2010, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης" ,ωρα 19.30 το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσίασει το έργο «Το παραμύθι της μουσικής» από το βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή Διασκευή κειμένου: Γιαννακίδου Θεοδώρα Διδασκαλία ρόλου- κίνηση: Γιαννακίδου Θεοδώρα Επιλογή μουσικής : Γιαννακίδου Θεοδώρα Σκηνικά: Ξενάκης Θεόδωρος Κοστούμια: Έφη Μαρουσάκη Μέλη θεατρικής ομάδας Βαρεδάκης Χάρης Γ1 Γαβριήλ Μπλαζάκης Γ1 Γεωργακάκη Κωνσταντίνα Γ1 Κυριακάκη Κωνσταντίνα Β3 Βαρεδάκης Θανάσης Β1 Τσιχλάκη Ελευθερία Β1 Ανδρουλάκης Λευτέρης Β2 Στόγιαν Κόλεφ Β2 Φεργαδάκης Περίανδρος Β2 Άννα- Μαρία Μενεγάκη Β3 Γιαννακίδου θεοδώρα ( υπεύθυνη εκπαιδευτικός) Θέμα « Η αποδοχή της διαφορετικότητας»
Υπόθεση θεατρικής παράστασης Κάποτε ζούσε ένας άρχοντας με την αρχόντισσα του σε μια ελληνική πολιτεία ( Μαρώνεια). Παρακαλούσαν του θεό να τους χαρίσει ένα όμορφο παιδί, αλλά δυστυχώς περνούσαν τα χρόνια, χωρίς να πραγματοποιείται η επιθυμία τους. Ένας γέροντας σοφός τους αποκαλύπτει ότι πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι το παιδί τους θα πρέπει να έχει ένα ψεγάδι, για να μην γίνει αλαζονικό. Έτσι και γίνεται. Αποκτούν μια τυφλή κόρη η οποία όμως μαθαίνει να καταλαβαίνει τους ανθρώπους καλύτερα από αυτούς που έχουν την όρασή τους. Γίνεται σοφή και αποφασίζει να παντρευτεί αυτόν τον άνθρωπο που η μουσική του θα αγγίξει την καρδιά της. Στην Μαρώνεια καταφθάνουν μουσικοί από όλα τα μέρη της γης. ‘Άραγε ποιον θα πάρει για άνδρα της η σοφή μας βασιλοπούλα. Η συνέχεια επί της σκηνής…..
Η υπεύθυνη καθηγήτρια : Γιαννακίδου Θεοδώρα
Κεντρική Εκδήλωση Ανθεστηρίων 2010
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Εκδήλωση των Ανθεστηρίων. Συγκεκριμμένα : Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία με στολισμένα αμαξάκια σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στα αμαξάκια θα βρίσκονται παιδιά από τους χορευτικούς συλλόγους της πόλης και θα πετούν στον κόσμο λουλούδια. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο. Στις 11.30 θα γίνει η εναρξη της κεντρικής εκδήλωσης στο Δημοτικό Κήπο. Συμμετέχουν : η Παιδική και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χανίων οι σχολές χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη και Εν Χορώ, Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων και ο Σύλλογος Μουσικών Ν. Χανίων «Ο Χάρχαλης».
Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την Άνοιξη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στο Μεγάλο Αρσενάλι, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την Άνοιξη από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ΙΡΙΣ. Απόδοση ποιητικών κειμένων από την Πρόεδρο της Ίριδας κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη και τον Ηθοποιό κ. Λεωνίδα Μανωλικάκη. Παράλληλη προβολή διαφανειών από το φωτογραφικό τμήμα του συλλόγου, με μουσική και οπτικοποιημένα τραγούδια για την Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: