Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη στα Νέα: «Λεφτά υπήρχαν, αλλά χάθηκαν» Τη διαβεβαίωση πως θα αποδοθούν ευθύνες για λεφτά που υπήρξαν και χάθηκαν δίνει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ». Τη διαβεβαίωση πως θα αποδοθούν ευθύνες για λεφτά που υπήρξαν και χάθηκαν δίνει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ».
Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει μετανιώσει για το προεκλογικό της σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» απαντά πως οι συνθήκες απαιτούν την ανάγκη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής για πολίτες και πολιτικούς.
Επισημαίνει ότι κανείς δεν φανταζόταν προεκλογικά ότι η χώρα θα βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας και διαπιστώνει ότι το επόμενο άμεσο βήμα είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η παραγωγή πλούτου. Συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday Τη διαβεβαίωση ότι ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας δεν θα χαθεί για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται μέσω του πολυνομοσχεδίου στο σύστημα προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών των δασκάλων και των καθηγητών, δίνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Τονίζει ότι στόχος του υπουργείου είναι «εξορθολογισμός παντού, αξιοκρατία και αξιολόγηση για όλους».
Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει άνοιγμα διαλόγου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα, ενώ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η χώρα και οι πολίτες θα ξεπεράσουν το σκόπελο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την στάση της αντιπολίτευσης στην παρούσα συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: