Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Επιτέλους, έλεγχος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους, από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες εκτενής έλεγχος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους από κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ κ. Καραβασίλη. Στείρα, λίμνες τελμάτων, απόβλητα και εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη, ελπίζουμε να μπήκαν στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών, ώστε επιτέλους να αντιληφθούν κάποιοι ότι η περιοχή δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που με τα λεφτά τους κάνουν ότι «γουστάρουν», αφού ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας είναι καθ’ όλα ανύπαρκτος. Προς το παρόν μένουμε με την ελπίδα να λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί και θα σας ενημερώσουμε ξανά για την εξέλιξη της κατάστασης. Περισσότερα στο blog : μη μαδάτε τη μαργαρίτα http://oikomargarita.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html Υ.Γ. 1. Κάποιο πρέπει να καταλάβουν ότι επειδή η εταιρεία έχει στον τίτλο της τη λέξη «χρυσός» δεν σημαίνει πως τα μεταλλεία είναι «μεταλλεία χρυσού». Διακαής πόθος τους είναι να πάρουν το χρυσό, αλλά βλέπετε οι κάτοικοι της περιοχής παλεύουν χρόνια για το αντίθετο γεγονός. Κάτι που διατρανώθηκε και από την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υ.Γ. 2. Ο όρος «Μεταλλεία Κασσάνδρας» προέκυψε από το γεγονός πως όταν η πατρίδα ήταν υπό τουρκική κατοχή η Χαλκιδική ήταν η Υποδιοίκηση Κασσάνδρας του Οθωμανικού «Καζά της Θεσσαλονίκης». Τον χρησιμοποίησε ο μακαρίτης Μποδοσάκης αφού τα παρέλαβε σε κοντινή περίοδο μετά την απελευθέρωση.
Σήμερα ο όρος είναι τουλάχιστον αδόκιμος. Εκτός εάν όσοι επιμένουν να τον χρησιμοποιούν κρύβουν άλλες σκοπιμότητες…. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG: http://stratoniki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: