Σάββατο 29 Μαΐου 2010

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και ενώ μπαίνουμε και επίσημα πλέον στο καλοκαίρι και η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τους ειδήμονες «αντιπυρική», μάλιστα έχουν γίνει και οι «κατάλληλοι σχεδιασμοί», βλέποντας κάποιος ορισμένα από τα στοιχεία, όχι των «σχεδίων», αλλά της πραγματικότητας, αναρωτιέται αν τα σχέδια γίνονται ΟΧΙ για να προφυλαχτεί η χώρα από τις πυρκαγιές, αλλά για να καεί πιο … εύκολα!

Δεν το λέω εγώ αυτό, τα γεγονότα το λένε, η μάλλον το «φωτογραφίζουν».

Να δούμε όμως ποια είναι τα «στοιχεία» που δεν συμβαδίζουν με τα «σχέδια».

Πάμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τι έχουμε;

Αναταραχές με το ωράριο του μόνιμου προσωπικού, θολό τοπίο στους συμβασιούχους πυροσβέστες, και «ψαλίδι»!

Ψαλίδι ελέω κρίσης σε πολλά, αν όχι σε όλα.

«Παρότι υπήρξε έγγραφο στις 31/03/2010 από το Υπουργείο Οικονομικών υπογεγραμμένο από τον κ. Σαχινίδη για 8 μήνες, ομοίως και στις 30/04/2010 από τον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Πεντάζο για 8 μήνες, λόγω παροδικών φυσικών αναγκών, τελείως αναίτια και αδικαιολόγητα πληροφορηθήκαμε στις 14/05/2010 με την ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.12/17/2972 ότι υπάρχει έγκριση για έως 7 μήνες»!!

Πάει το οχτάμηνο;

Το παραπάνω είναι απόσπασμα επιστολής των Συμβασιούχων προς τον κύριο Χρυσοχοίδη!

Κατά τους «σχεδιασμούς», κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει μέχρι τις 10 το βράδυ!

Από τις 10 και μετά, μέχρι το πρωί, δεν θα πέσει κεραυνός, δεν θα μπει κάποια φωτιά, δεν θα τρακάρει κάποιο όχημα στο οδικό δίκτυο!

Γι αυτό το λόγο, από τις 22:00 μέχρι το πρωί, τα περιπολικά αποσύρονται.

Είναι όλα τόσο καλά σχεδιασμένα που δεν χρειάζονται νυχτερινές βάρδιες!

Από τους «σχεδιασμούς» πρόεκυψε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα ΔΕΝ χρειάζονται καινούργια ελαστικά (αλλά και να χρειαστούν θα τους δώσουμε κάποια κινέζικα εκεί και πολύ είναι), δεν χρειάζονται τα περισσότερα εξ αυτών απόσυρση.

Άρα, άδικα φωνάζουν τόσα χρόνια οι πυροσβέστες.

Δεν ξέρουν αυτοί.

Οι «σχεδιαστές» ξέρουν καλύτερα.

Ξέρουν ότι όπως τα σχεδιάζουν μέσα από τα γραφεία τους, χωρίς να έχουν τις περισσότερες φορές ΓΝΩΣΗ των περιοχών, όλα θα πάνε ρολόι.

Θα «θωρακίσουν» (τι μου θυμίζει αυτό;) τη χώρα απέναντι στις φωτιές και τις καταστροφές.

Θα τη θωρακίσουν αφήνοντας για ακόμα μια (και πόσες άλλες) χρονιά το προσωπικό λειψό, χωρίς τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, χωρίς τα κατάλληλα για την κάθε περιοχή οχήματα, χωρίς πολλά!

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες για την πραγματικότητα που ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ με τους «σχεδιασμούς, αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Ο κόσμος (ευτυχώς) τα ξέρει, τα βλέπει.

Οι «σχεδιαστές», στον κόσμο τους.

Και εκείνοι που θα τρέξουν για να δώσουν μάχη με τις φλόγες, για ακόμα μια φορά είναι τα «αποπαίδια», που στην πρώτη στραβή, οι σχεδιαστές θα τους ρίξουν την ευθύνη!

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: