Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγωνία για μπλόκα και ελλείψεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Αδεια ράφια σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα βρουν το Σαββατοκύριακο πολλοί καταναλωτές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Οι μεγάλες μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις τηρούν στάση αναμονής και προετοιμάζονται να αντιδράσουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη Δευτέρα, εφόσον δεν έχει ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς.
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν εγκλωβισμένα περισσότερα από 3.000 κοντέινερ, ενώ χτες το πρωί φορτηγά συνοδεία περιπολικών επιχείρησαν να μεταφέρουν 130 κοντέινερ, όμως προκλήθηκε ένταση με απεργούς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη 16.
Η Πανελλήνια Ενωση Επιχειρήσεων Διαμεταφορών (ΠΕΕΔ), με επιστολή της προς τους μεταφορείς, διατυπώνει την απόφασή της «να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο οι επιχειρήσεις από την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου», ζητώντας από τους αυτοκινητιστές να μην τους παρεμποδίσουν, καθώς μετά από 10 ημέρες χωρίς εργασία το οικονομικό πλήγμα είναι σοβαρό και ήδη οι πρώτες επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: