Η ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Μια επιτροπή της Βοστόνης από διάσημους ερευνητές τον τελευταίο καιρό μεταξύ των άλλων έψαξε να βρει ποια είναι αυτά τα αντιγόνα τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δημιουργία της σκλήρυνσης μέσα στον οργανισμό.
Πιο συγκεκριμένα ψάξαμε να βρούμε την ανοσολογική απάντηση μετά από διέγερση κάποιων μικροσωματιδίων η μορίων που ενεργοποιούν τα
Τ – Λεμφοκύτταρα και θέτουν σε διαδικασία την γένεση της σκλήρυνσης.
Εκεί παρατηρήσανε ότι παίρνοντας ορό από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και εμβολιάζοντας ποντίκια ενεργοποιούν το όλο σύστημα και μάλιστα συγκεκριμενοποίησαν ότι μια κυττοκίνη, ιντερφερόνη Γ, είναι αυτή που διεγείρει περισσότερο προς παραγωγή αντιγόνων τα οποία κατόπιν ερεθίζουν το ανοσοποιητικό για να προκαλέσουν τα αντισώματα εκείνα που προκαλούν την σκλήρυνση.
Το ιδιαίτερα ευχάριστο σε όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί πλέον και η μέθοδος και ο τρόπος σκέψης που αφορά την αναζήτηση των αιτιών της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Παράλληλα υπάρχουν πλέον και οι ανάλογοι εργαστηριακοί εξοπλισμοί προκειμένου να γίνει η αναζήτηση αυτή πιο συγκεκριμένη και σαφής.
Από ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου ώσπου να εντοπιστούν πλήρως όλες οι διαδικασίες που προκαλούν την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου