Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ                     
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,                           
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ                         
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                     
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή                     
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555                          
email: press@gpetalotis.gr                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                           
O Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:            
«Υπερψηφίστηκε, χθες, στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά, για τα καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι το ευρωομόλογο, ο φόρος στον άνθρακα και ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.                   
Όπως γνωρίζετε, στην πρόταση και για τα ευρωομόλογα, αλλά κυρίως για το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο λεγόμενος φόρος Tobin, αυτός που πρωτοστάτησε και έβαλε το θέμα στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό, βέβαια, είναι μια τιμή για εμάς, ως χώρα, αλλά αποδεικνύει ακριβώς και τη θέση που έχουμε πλέον κατακτήσει, αλλά και την αξιοπιστία μας, η οποία ανορθώνεται.               
Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε ζητήματα, ως χώρα πλέον, που αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε μηχανισμούς που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μηχανισμούς διεθνών αγορών που δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε.              
Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά στο εξωτερικό για το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, όμως, την ίδια στιγμή που εμείς δίνουμε τις μάχες και μάλιστα με ορατή επιτυχία και ενώ ακόμη και οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ψήφισαν υπέρ του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αυτόν ακριβώς το φόρο καταψήφισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ψήφισε ενάντια σε έναν φόρο που επιβάλλεται σε τραπεζικούς κολοσσούς και σε τεράστια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έτσι όπως συνηθίζεται να τις λέμε πλέον «διεθνείς αγορές» και που αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στα κράτη.                 
Αποδεικνύεται περίτρανα, λοιπόν, με την επιλογή αυτή ποιες είναι και οι επιλογές της Ν.Δ., η οποία επιλέγει να μην τεθεί αντίστοιχος φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στους μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς, έτσι ώστε να ελέγχονται και οι αγορές, κάτι που φυσικά είναι εις βάρος του απλού και αδύναμου πολίτη, του ευρωπαίου, φυσικά και του Έλληνα.              
Αυτή είναι η διαφορά η δική μας και σε τέτοιες στιγμές, ακριβώς, αποδεικνύεται και ποια επιλογή κάνει το κάθε κόμμα. Είναι φανερό πλέον ότι η αντιμνημονιακή - λεγόμενη - πολιτική της Ν.Δ., οι ευαγγελιστές της ανάπτυξης στα λόγια, όπως είναι η Ν.Δ., καταψηφίζουν αυτόν ακριβώς το φόρο που πρόκειται να διατεθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς στα κράτη.                    
Είναι φανερό, λοιπόν, στους Έλληνες πολίτες για ποιους ενδιαφέρεται η Ν.Δ., καταψηφίζοντας αυτό το φόρο. Άλλους παριστάνουν μέσα και άλλοι αποδεικνύονται, δυστυχώς, έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: