Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το ραντεβού της χρονιάς - Γιώργος-Μέρκελ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ               
Ολα για όλα µε την Ανγκελα Μέρκελ        
Το ραντεβού της χρονιάς σήµερα για τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο               
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ - ΕΙΡΗΝΗ ∆. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ                   
Την πιο κρίσιµη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ως Πρωθυπουργού, πραγµατοποιεί από σήµερα ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς οι πληροφορίες τον φέρουν αποφασισµένο να συζητήσει µε την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ µια «τελική λύση» στο ελληνικό πρόβληµα.             
Στη συνάντηση η οποία θα γίνει αύριο το απόγευµα στην καγκελαρία, υπό την σκιά της χθεσινής συντριβής των Χριστιανοδηµοκρατών στις τοπικές εκλογές του Αµβούργου, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει – σύµφωνα µε έγκυρες πηγές – από την κ. Μέρκελ να αποσυνδεθεί η λύση στο ελληνικό πρόβληµα από το Σύµφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο προωθεί µε επίµονη η κ. Μέρκελ µε τη στήριξη του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.                
Το αίτηµα – σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πηγές – θα συνοδευτεί από επίκληση των στοιχείων της ελληνικής προσπάθειας, από τα οποία αποδεικνύεται ότι η χώρα έχει επιτύχει για το 2010 τους όρους που της επιβλήθηκαν από την τρόικα και προχωρεί µε γοργά βήµατα στην υλοποίηση και των λοιπών δεσµεύσεων που έχει αναλάβει.                 
Ο κ. Παπανδρέου θα τονίσει ότι πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις το Πρόγραµµα ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής που άρχισε να εφαρµόζει πέρυσι τον Μάιο.              
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: