Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τιμή στον Αναστάσιο Μάνθο

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.           
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη           
τηλ. 2310 247.111, 2310 991610             
fax 2310 991610            
www.tf.auth.gr/teloglion,                
e-mail: teloglion@auth.gr             
Εκδήλωση προς τιμήν του τ. Προέδρου του ΔΣ του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και τ. Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Αναστάσιου Μάνθου για τη συνολική του προσφορά διοργανώνει το Τελλόγλειο την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στις 20:00.         
Η τριετής προεδρία του κ. Αναστάσιου Μάνθου, από τον Οκτώβριο του 2007 οπότε και διαδέχτηκε τον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που το «τιμόνι» του Τελλογλείου παρέλαβε ο πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, υπήρξε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Τελλόγλειο φιλοξένησε τρεις εκθέσεις διεθνούς ακτινοβολίας: την έκθεση χαρακτικών SuiteMiro της Μαγιόρκα» και την έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, «Henri de Toulouse Lautrec».           
Παράλληλα, διοργανώθηκαν πολλές ακόμη εκδηλώσεις λόγου, μουσικές και θεατρικές, καθώς και άλλες εκθέσεις, με ορόσημο «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα: 10 χρόνια λειτουργίας». «Το Τελλόγλειο δεν εγκλωβίστηκε αυτιστικά σε ένα προϊόν τέχνης. Έδωσε το στίγμα ότι η Τέχνη είναι ό,τι σχετίζεται με τις καλές πλευρές του ανθρώπου», είχε σημειώσει τότε ο κ. Μάνθος. 347 του Pablo Picasso, την έκθεση «Ο             
Στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, για τον κ. Μάνθο θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου και Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, και ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Τριαρίδης.           
Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με έργα των Claude Debussy, George Bizet, Eric Satie, και Μάνου Χατζηδάκη. Πιάνο: Ξένια Θεοδωρίδου. Ερμηνεία: Αγγελική Καθαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: