Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με αναφερόμενη καταστροφή υγρότοπου Αγ. Μάμα, ενταγμένου στο δίκτυο Natura 2000, από τη λειτουργία παραλιακών καταστημάτων                                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                         
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                   
Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με αναφερόμενη καταστροφή υγρότοπου Αγ. Μάμα, ενταγμένου στο δίκτυο Natura 2000, από τη λειτουργία παραλιακών καταστημάτων.                              
«Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν επικουρική αρμοδιότητα στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου “Για την προστασία του περιβάλλοντος”. Κατ΄εξοχήν αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή της σχετικής για το περιβάλλον νομοθεσίας, είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι οικείες Διευθύνσεις Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα , όμως, σε ό, τι αφορά στην περιοχή της παραλίας Ποτίδαιας – Αγ. Μάμα και την εποχική, (θερινή), λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και στεκόμενη αρωγός στο έργο και την προσπάθεια της Πολιτείας για την προστασία του περιβάλλοντος, και πολύ περισσότερο του ενταγμένου στο δίκτυο Natura 2000, υγρότοπου του Αγ. Μάμα, μέσω των Υπηρεσιών της διενεργεί τακτικούς ελέγχους στα καταστήματα και εφαρμόζει ό,τι προβλέπει ο νόμος κατά των παραβατών.                               
Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους, από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μουδανιών διενεργήθηκαν τακτικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Ποτίδαιας - Αγ. Μάμα, και όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις υποβλήθηκαν για την άσκηση ποινικών διώξεων στον αρμόδιο Δημόσιο Κατήγορο και Εισαγγελέα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν εγγράφως όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων καθώς και για τη διενέργεια αυτοψίας σε συγκεκριμένα καταστήματα της περιοχής για τις κατ΄ αρμοδιότητα ενέργειές τους», τα παραπάνω επεσήμανε σε απάντησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου οι Βουλευτές του Σύριζα, κ.κ. Τ. Κουράκης (Α΄ Θεσ/νικης) και Ευ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Β’ Θεσ/νικης).                                       
Αναλυτικά δείτε την απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: