Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ : Η ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ 
Παιδική Θεατρική Παράσταση απο το βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο της ΕΥΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΙΑΝΟΥ απο τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ
Η Ζεραλντίν πηγαίνει να επισκεφτεί τον παππού της. Οι δυο τους περνάνε ατέλειωτες ώρες, μαγειρεύοντας και ψαρεύοντας. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια δυνατή σχέση, όταν η μικρή Ζεραλντίν ανακαλύψει τον κρυφό κόσμο της γειτονικής λίμνης, μέσα από ένα μικρό χρυσόψαρο...
Λίγα λόγια για την συγγραφέα :
Έκανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά «Geraldine et le lutin du lac», το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee. Το βιβλίο πωλείται μέσω της ιστοσελίδας του Fnac.
Η ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΙΑΝΟΥ γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στην σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL».
Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash n’ art, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις.
Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι ‘Η Κόρη της Σελήνης’’ (Οσελότος, 2010), και πρόσφατα η μεταφορά της Geraldine στα ελληνικά ‘‘H Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης" (Εναστρον, 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια: