Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Σάββατο 12 Μαΐου, 22.00
Live Empty Frame Acoustic Live
Δευτέρα 14 Μαΐου, 20.00

Ανοιχτή συζήτηση
ACTA: Οι επιδράσεις στις ψηφιακές μας ελευθερίες και την καθημερινότητα μας.
Ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του Κόμματος των Πειρατών, ακτιβιστές του διαδικτύου και δημοσιογράφους.
Άπειρα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την ακύρωση του ACTA. O αγώνας ενάντια στην φίμωση του διαδικτύου είναι σε καλό δρόμο αλλά ουσιαστικά δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Αν και η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέβαλε την ψηφοφορία για το θέμα απομένουν ακόμα οι ψηφοφορίες άλλων 4 επιτροπών, αλλά και η απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εάν το επόμενο διάστημα η ACTA περάσει από την ευρωβουλή, θα δώσει το δικαίωμα σε εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να λειτουργούν ως ιδιωτική αστυνομία, η οποία επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας με απώτερο σκοπό τη στοχοποίηση εναλλακτικών δικτύων, τη λογοκρισία, τη παράκαμψη της νομοθετικής διαδικασίας, την απαγόρευση διακίνησης φθηνών γενόσημων φαρμάκων καθώς και χρήσης μη-πιστοποιημένων σπόρων για τη γεωργία.
Τρίτη 15 Μαΐου, 19.00

Φιλοσοφική συζήτηση

Εργοτάξιο Ιδεών - Ο Γκράμσι και το Έθνος-Κράτος
Η γκραμσιανή προβληματική που αναπτύσσεται στα Τετράδια της φυλακής, συνιστά μία από τις σημαντικότερες συμβολές της μαρξιστικής σκέψης πάνω στο ζήτημα του κράτους, Οι δύο εισηγήσεις θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την γονιμότητα της σκέψης του Γκράμσι, σε μία εποχή που η πολιτική πρωτοκαθεδρία του παραδοσιακού έθνους-κράτους τελεί υπό συνεχή αμφισβήτηση, θέτοντας έτσι σε κρίση το σύνολο των παραδοσιακών θεωριών που το θεμελίωναν.
Μιλούν: Βαγγία Λυσικάτου (Πάντειο Παν/μιο), Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος (Πάντειο Παν/μιο).
Πέμπτη 17 Μαΐου, 20.00

Dj set Η Χίλντα Παπαδημητρίου στα πλατό του Floral
Η Χίλντα Παπαδημητρίου σ’ ένα dj set που γεφυρώνει τις δεκαετίες και ξεσηκώνει για χορό: το rock’n’roll και το rockabilly μπλέκονται με το punk και το ska, και η soul με το funk και το hip-hop.
Παρασκευή 18 Μαΐου, 22.00

Live Nalyssa Green Trio Acoustic Live
Ένα ακουστικό, γλυκό, φολκλορικό και ανοιξιάτικο live από το τρίο της Nalyssa Green που αποδίδει με περίσσια αγάπη, αφοσίωση και γοητεία τα τραγούδια της καθώς και τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών. Nalyssa Green (κιθάρα, πλήκτρα, θέρεμιν, φωνή), Σπύρος Λιβάνης (κιθάρα, αγάπη, πόνος), Εβάνκελος Ισίδωρος Αρβανίτης Ασλανίδης (τύμπανα, κρουστά, γήινα κρουστά).
Είσοδος: 5€
Σάββατο 19 Μαΐου, 22.00

Live Jan Van de Engel Live
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ:
210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: