Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ.ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ… ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Σελίδες:316
ISBN 978-960-438-136-4  

Η Οδύσσεια ενός σύγχρονου Οδυσσέα είναι το βιβλίο. Σε μιαν Ελλάδα που λίγο απέχει από εκείνη του Ομήρου και που είναι η δική μας, η σημερινή.
Η πορεία ενός ανθρώπου σύγχρονου που έζησε, μεγαλούργησε, ερωτεύτηκε, γνώρισε πάθη και χάρηκε επιτυχίες ξετυλίγεται σαν συναρπαστικό μυθιστόρημα.
Που μαζί είναι, τηρουμένων των αναλογιών, και η πορεία κάθε έλληνα , του καθενός μας, του οποίου η αρπάγη ενός κράτους εχθρικού είναι έτοιμη να καταστρέψει κάθε προσπάθεια, προσωπική ή επαγγελματική.
Το μυθιστόρημα είναι εξίσου ερωτικό, κοινωνικό και πολιτικό και μέσα από συναρπαστικές, καθηλωτικές διηγήσεις φανερώνει πως όλα είναι ένα. Ο Έρωτας, η Κοινωνία, η Πολιτική βαδίζουν μαζί και αποθεώνουν ή γκρεμίζουν τις προσπάθειες του καθενός μας. Στην Ελλάδα συνήθως συμβαίνει το δεύτερο...
Και η Δημοκρατία; Και οι Νόμοι;
«Το παράξενο είναι ότι υπάρχουν κι έτσι και τους εφαρμόσεις σωστά, το εμπόριο και η βιομηχανία ευημερούν και μαζί τους το κράτος και το κοινωνικό σύνολο. Αν τους αγνοήσεις ή τους εφαρμόσεις λάθος, τότε η χώρα πάει στο Δ.Ν.Τ. και γίνεται αφρικανικό κράτος στην περίοδο της αποικιοκρατίας και του σκλαβοπάζαρου» απαντά ο συγγραφέας.
Και συνεχίζει:
«Έρχεται η καινούργια κυβέρνηση που περίμενες, δημιουργεί μία καινούργια τάξη πραγμάτων και μία καινούργια τάξη αξιών, αναδεικνύει στελέχη κομματικά και δικούς της μηχανισμούς και το βασικότερο, δημιουργεί ροή εσόδων ώστε να επιβιώσει! Τα έσοδα αυτά, το κόμμα τα εξασφάλισε από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία το στήριζαν στην αρχή πολιτικά, και σε ανταπόδοση, τους ανέδειξε προτιμησιακά σε μεγαλοπαράγοντες - νταβατζήδες που καπέλωσαν όλη τη ροή του χρήματος. Έφτιαξε έτσι ανθρώπους και φτιάχτηκε και το ίδιο! Τελικά όπως είπα και πριν, άλλαξε μόνο η μέθοδος». 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ 
Ζαΐμη 31, 106 82 ΑΘΗΝΑ
2103307001-4
Fax:2103307005
ekdoseis.periplous@gmail.com
SITE:www.periplous.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ:
www.booksandthecity.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:
www.politismospolitis.org

1 σχόλιο:

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την κριτική σας.