Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, καθυστέρησα να στείλω ενημέρωση ένα μήνα ίσως και περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κάτι το «έξυπνο» ή ενδιαφέρον να γράψω. Η προεκλογική περίοδος ήταν ιδιαίτερα μακρά και αναμένεται να είναι ακόμη μακρύτερη. Τι θα μπορούσε να γραφτεί σε αυτές τις δύο προεκλογικές περιόδους; Μέσα ή έξω από το ευρώ; Στο ερώτημα αυτό οι ψηφοφόροι ψήφισαν. Οι πολιτικοί μας έχουν ήδη αποφασίσει και είναι ζήτημα χρόνου να βρεθούμε εκτός ευρώ. Δεν έχω την εξειδίκευση στα δημόσια οικονομικά αλλά τα πολιτικά κόμματα έχουν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να καταστρέψουν ό,τι είχε απομείνει από την «αγορά», τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, το μη κερδοσκοπικό τομέα, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια.
Ας μην κρυβόμαστε, τώρα πλέον μόνο από ατύχημα θα μπορούσε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Οι επαγγελματίες της πολιτικής δεν φαίνεται να ανησυχούν. Και για ποιο λόγο να ανησυχήσουν; Για αυτούς δουλεύει το κράτος και οι δουλειές τους είναι προέκταση του κράτους. Για όσο υπάρχει κράτος αυτοί θα έχουν λεφτά και οι υπήκοοι θα πρέπει να πληρώνουν φόρους, χωρίς όμως κανένα αντάλλαγμα.
Σε όλο αυτό το διάστημα το
http://www.disabled.gr/ συνέχιζε να δημοσιεύει οτιδήποτε υπήρχε. Το ίδιο και το http://news.disabled.gr/ όπου καθημερινά καταχωρούμε σε προσπελάσιμη μορφή όλες τις νέες ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και από το περιοδικό τύπο.
Την Παρασκευή ταχυδρομείται το περιοδικό Αυτονομία (το πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) και από Δευτέρα θα αρχίσει να φτάνει στα σπίτια των συνδρομητών. Τη Δευτέρα το μεσημέρι πρόκειται να ανεβάσουμε στο http://www.disabled.gr/ την ψηφιακή του εκδοχή για online ανάγνωση ώστε να μπορεί να το διαβάσετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις.
Όλα τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού Αυτονομία βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή.
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και τη μηχανή αναζήτησης. Κάτω από το http://www.disabled.gr/ βρίσκεται ένας θησαυρός από υποστηρικτικά κείμενα ειδικά για την παραπληγία, την τετραπληγία, τις κακώσεις νωτιαίου μυελού, την σκλήρυνση κατά πλάκας και τις άλλες «κινητικές» αναπηρίες και ανικανότητες. Δοκιμάστε τη μηχανή αναζήτησης και αποκλείεται να μην βρείτε αυτό που ψάχνετε. Η μηχανή αναζήτησης υπάρχει σε όλες τις σελίδες του Disabled.GR.
Σε ό,τι αφορά στα επιδόματα γίνεται ο μεγάλος χαμός με τις καθυστερήσεις. Σε ορισμένες πόλεις καθυστερεί η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Όλη η σχετική ειδησεογραφία υπάρχει στο http://news.disabled.gr/ και οτιδήποτε πιο έγκυρο δημοσιεύεται στο http://www.disabled.gr/
Πάντως όλοι μας καταλαβαίνουμε πως έρχονται δύσκολες εποχές. Μακάρι να μείνουμε στις καθυστερήσεις των πληρωμών. Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει ολοκληρωτική παύση στις πληρωμές; Η κυβέρνηση; Η αντιπολίτευση; Η τρόικα; Η Ε.Ε.; Ο θεός; Η Τζούλια; Πολύ μεταξύ μας κανείς στον κόσμο δεν θέλει να ακούει πλέον για Ελλάδα και για Έλληνες. Ας μην τους παρεξηγήσουμε. Ούτε εμείς που είμαστε Έλληνες και μένουμε στην Ελλάδα θέλουμε να ακούμε για Έλληνες και για Ελλάδα. Για ποιον λόγο να ανεχθούν αυτή την νεοελληνική ιδιορρυθμία λαοί και πολιτισμοί όταν μπορούν να το αποφύγουν και, αποφεύγοντάς το, γλιτώνουν και λεφτά;
Όλοι μας καταλαβαίνουμε πως τα ζητήματα που αφορούν την ανεξάρτητη διαβίωση έχουν μετατεθεί για τον επόμενο αιώνα. Τα πολιτικά κόμματα δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Η Ελλάδα και οτιδήποτε συγκροτεί την Ελλάδα έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει καμία πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και «εθνική» δύναμη για να επιβραδύνει αυτή την κατάρρευση.
Δεν είμαι οικονομολόγος για να μπορέσω να ερμηνεύσω αυτά που συμβαίνουν. Αλλά, αισθάνομαι πως ούτε οι οικονομολόγοι μπορούν να ερμηνεύσουν αυτή την κατάρρευση. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει γίνει από τον μπακάλη της γειτονιάς ή από το χασάπη. Έχει γίνει από οικονομολόγους.
Όμως κάτι πρέπει να γίνει για να προστατεύσουμε τις ζωές μας. Αφού η πατρίδα δεν μπορεί να προστατεύσει τις ζωές των Ελλήνων θα πρέπει να το κάνουμε εμείς. Πολύ σύντομα θα πρέπει να βρούμε μια διέξοδο και εάν δεν υπάρχει αυτή η διέξοδος θα πρέπει να την εφεύρουμε.
Νίκος,
http://www.disabled.gr/, 27 Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: