Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Δύσκολες εποχές και όλα τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Ο ΟΟΣΑ έχει εκπονήσει μια μελέτη για τα προνοιακά επιδόματα της Ελλάδας κατά παραγγελία της κυβέρνησης αλλά προς το παρόν μελέτη δεν βλέπουμε. Αυτό που βλέπουμε είναι πως τα επιδόματα τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Μεταξύ αυτών των προνοιακών επιδομάτων περιλαμβάνονται και τα «κλασικά» επιδόματα όπως το εξωιδρυματικό που εισπράττουν οι επιδοματούχοι με παραπληγίες και με τετραπληγίες. Μια ενδιαφέρουσα είδηση έχει δημοσιευθεί στο http://news.disabled.gr/?p=46146 και είναι ενδεικτική αυτών που σήμερα συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Ανακοινώθηκε πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» για το 2012 και το 2013 και μπορείτε να διαβάσετε τις προϋποθέσεις στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=46373
Σε ό,τι αφορά στις παροχές που «τρέχουν» μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο
http://www.disabled.gr/lib/?cat=10
Η ζωή στα ελληνικά κρατικά ιδρύματα δεν ήταν ποτέ καλή. Συχνά όμως η κακομεταχείριση υπερβαίνει τα όρια. Διαβάστε για όλα αυτά που συμβαίνουν στο «άσυλο ανιάτων» στο
http://news.disabled.gr/?p=46102 και προσέξτε πως η είσοδος του ιδρύματος δεν είναι προσπελάσιμη ενώ η τηλεόραση βρίσκεται επάνω από τα κεφάλια των τροφίμων και δεν μπορούν να δουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα http://news.disabled.gr/?p=46080 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 3 εκατομμύρια ευρώ στο «άσυλο ανιάτων».
Στο
http://news.disabled.gr/?p=46052 θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την επανεξέταση των προνοιακών επιδομάτων.
Εξίσου ενδιαφέρον βίντεο βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=46040 όπου αναφέρεται πως η φαρμακευτική δαπάνη δεν μπορεί να μειωθεί. Κάθε σοβαρός πολίτης και φορολογούμενος αναρωτιέται πού πηγαίνουν αυτά τα λεφτά; Το σίγουρο είναι πως δεν πηγαίνουν στους ασφαλισμένους και παρόλα αυτά η φαρμακευτική δαπάνη έχει αυξηθεί τέσσερις φορές από το 2004 μέχρι σήμερα.
Διαβάστε ένα εξαιρετικό κείμενο από την Κική Τσακίρη στο
http://news.disabled.gr/?p=46187 οπωσδήποτε!
Βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε ποια επιδόματα περικόπτονται και ποια όχι. Επίσης βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε τι θα γίνει επιτέλους με το νέο φορολογικό νόμο. Όπως και να έχει οι ειδήσεις θα είναι αρνητικές. Εδώ που φτάσαμε δεν υπολογίζουμε στην υποστήριξη του κράτους αλλά σε αυτά που θα γλυτώσουμε από το κράτος. Το χειρότερο είναι πως το κράτος φορολογεί τα πάντα αλλά καμία κρατική και κοινωνική υποδομή που δημιουργείται με χρήματα των φορολογουμένων δεν είναι προσπελάσιμη και προσβάσιμη στους φορολογούμενους με αναπηρίες και ειδικά στους φορολογούμενους με παραπληγίες και με τετραπληγίες.
Αυτό το παραπάνω θα έπρεπε να το σκεφτούμε πολλά χρόνια πριν. Τώρα ίσως είναι πάρα πολύ αργά και η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες δεν ήταν προετοιμασμένη και θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να μπορέσει να οργανώσει τις αντιστάσεις της.
Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: