Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ.Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΈΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΈΝΤΑΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Εκείνο, όμως, που έχει σταθερά είναι οι πανάκριβες θεραπείες και αμφιβόλου αποτελέσματος. Τώρα με τη μεγάλη κρίση στην ιατροφαρμακευτική αγορά και οι θεραπείες αυτές, από πλευράς κόστους, θα πρέπει να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή, αν «αξίζουν τα λεφτά τους». Ήδη βρίσκονται τριάντα χρόνια στην αγορά και είναι δυνατόν στο κάθε ταμείο, με μια απλή έρευνα, να συγκρίνεις τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για τα ανάλογα σκευάσματα π.χ. οικογένεια ιντερφερονών, αν ανταποκρίνονται στα θεραπευτικά αποτελέσματα. Αυτός, ο σκεπτικισμός οφείλει να υπάρχει και στους ίδιους τους ασθενείς, προκειμένου να προστατεύσουν τα ταμεία και τους εαυτούς τους.

BODY INTEGRITY IDENTITY DISORDER (BIID) ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΤΟ BIID ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΛΕΟΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ ΕΙΚΟΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ «ΕΓΩ».

Ο εγκέφαλος περικλείει ένα σύστημα, το οποίο οριοθετεί και αναγνωρίζει τμήματα και μέλη του σώματος στη θέση και στην κατάσταση που θεωρεί ότι πρέπει να είναι. Εάν αυτό το σύστημα διαταραχτεί, τότε μπορούν να προκύψουν συμπτώματα, όπως της μη αναγνώρισης ενός μέλους ή της θεώρησης του μέλους περιττή (ακροτεμνοφιλία). Επειδή το κεντρικό νευρικό σύστημα, στις περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, μπορεί να εμφανίσει φλεγμονές στα σημεία κατεύθυνσης του σωματικού «ΕΓΩ», είναι δυνατόν να έχουμε και το πρόβλημα εμφάνισης «μουδιασμάτων» ή «μυρμηγκιασμάτων» σε μέλη ή περιοχές του σώματος, όπου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για ένα σπάνιο συνδυασμό που δημιουργεί όταν εμφανίζονται διαφοροδιαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: