Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτά τα τρία «δεινά» των «ασφαλισμένων»;
Από τη μια, παρακολουθήσαμε όλοι το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού, την ουτοπία «ανάπτυξης» που έμμεσα μας παρουσίασε λόγο του ότι θα πάρουμε τη δόση και θα μπει μπροστά η αγορά , και η αγορά εργασίας (μακάρι), αλλά από την άλλη είδαμε και την σκληρή πραγματικότητα, εκείνη με τους φαρμακοποιούς που ΔΕΝ εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ γιατί έχουν να παίρνουν χρήματα τα οποία ουσιαστικά είναι άγνωστο ΠΟΤΕ θα τα πάρουν.
Αδιέξοδο μεταξύ φαρμακοποιών λοιπόν και ΕΟΠΥΥ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, και οι «ασφαλισμένοι» αν θέλουν φάρμακα θα πρέπει να πληρώσουν ΟΛΟ το ποσόν και μετά με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες θα περιμένουν μήνες να πάρουν από τον «φορέα» (δεινών) τους τα χρήματα της δαπάνης.
Πείτε μου εσείς, που θα βρουν οι άνθρωποι χρήματα για την πλήρη κάλυψη της δαπάνης της αγοράς φαρμάκων, όταν ΔΕΝ έχουν για την απλή συμμετοχή;
Ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες.
Όπως ψιλά γράμματα είναι και οι ελλείψεις πολλών φαρμάκων ΟΧΙ γιατί δεν βγάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά γιατί έχει κοπεί ο «βερεσές» τόσο προς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και προς τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Η κυβέρνηση, και γενικότερα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις αδιαφορήσαν και εξακολουθούν να αδιαφορούν για τον πολίτη, ενώ φαίνεται ότι κάνουν το κάθε τι για να του στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό του, την υγεία.
Ένα άλλο «καρκίνωμα» είναι οι επιτροπές αναπηριών οι οποίες ΔΕΝ λειτούργησαν ακόμα.
Πάρα πολλοί ανάπηροι, τετραπληγικοι, παραπληγικοί, περιμένουν σχεδόν έναν χρόνο έχοντας καταθέσει τα χαρτιά τους να περάσουν τις επιτροπές αναπηριών.
Κοντά σε αυτούς που περιμένουν έρχονται να προστεθούν και άλλοι των οποίων οι προθεσμίες είσπραξης επιδομάτων αλλά και άλλων παροχών λήγουν .
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με το που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους στα ΚΕΠΑ σύντομα θα μείνουν εκτός από τις όποιες παροχές μέχρι να περάσουν επιτροπή.
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κόβονται οι παροχές τη στιγμή μάλιστα που ΔΕΝ έχουν λήξει οι προθεσμίες τους.
Τι στα κομμάτια νόμοι είναι αυτοί;
Για παράδειγμα ένα επίδομα λήγει τον Μάρτιο, και με το που θα καταθέσει χαρτιά οι δικαιούχος του για ανανέωση κόβεται από τον Δεκέμβρη.
Λες και ο ανάπηρος η ο παραπληγικός θα γίνει καλά αυτούς τους μήνες.
Και ο «νομοθέτης»,δεν σκέφτηκε (μάλλον το σκέφτηκε, απλά το αγνόησε) ότι με τα επιδόματα αυτά πολλοί από τους ανάπηρους καλύπτουν την αγορά των φαρμάκων τους, το φαί τους, η κάποιο πρόσωπο που έχουν για να τους βοηθήσει.
Το ΑΙΣΧΟΣ αυτό με τις επιτροπές, αλλά και με τον ΕΟΠΥΥ κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει.
Οι όποιοι ανευθυνουπεύθυνοι να τιμωρηθούν.
Δεν μπορεί να παίζουν με την υγεία, και τις ζωές του κόσμου.
Αυτό κάνουν και μέχρι στιγμής μένουν ατιμώρητοι.
Καιρός είναι να παρέμβει η δικαιοσύνη και να κάτσει στο σκαμνί τους «δολοφόνους των γραφείων».
Αλλά θα μου πείτε, ΠΟΤΕ παρενέβη η δικαιοσύνη, και αν το έκανε, μήπως πήγε κανείς στη φυλακή μπας και παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι;
Στη χώρα αυτή δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει, γι αυτό και δρουν ανεξέλεγκτα ΟΛΑ αυτά τα «κοράκια» που τρων τα σωθικά του κοσμάκη με οποιοδήποτε τρόπο.
Ξέρουν ότι δεν θα τους αγγίξει κανείς.
Αλλά όπως λέει και ο λαός, «όλα εδώ πληρώνονται».
Δεν έμεινε πλέον υπομονή στον κόσμο, και η αγανάκτηση, έγινε ΟΡΓΗ.
Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, και απορώ που οι αρμόδιοι δεν ακούν τον κόσμο…

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: