Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ….


η πιο σωστά, ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
Το 2012 σιγά σιγά μας αποχαιρετά, και ενώ βάσει των λεγόμενων του πρωθυπουργού και των λοιπών «μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης» και η «κυβέρνηση» βάζει κάποια τάξη (το τραγούδι η φαντασία το ξέρετε ε;) ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανάπηροι περιμένουν εδώ κα ΜΗΝΕΣ τη σύσταση των «επιτροπών» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηριών, προκειμένου να περάσουν, και να συνεχίσουν την μίζερη ζωή στην οποία τους έχουν καταδικάσει ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Μην ξεχνάμε όμως (όσοι το γνωρίζουμε και όσοι δεν το γνωρίζουν να το μάθουν), ότι όλους αυτούς τους μήνες, οι άνθρωποι που περιμένουν τις «επιτροπές», ΠΕΙΝΑΝΕ.
Το τέρας της γραφειοκρατίας και του παραλογισμού στην Ελλάδα θέλει να ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ, επιδόματα ασφαλιστικές καλύψεις κλπ, μέχρι να περάσουν επιτροπή οι ενδιαφερόμενοι.
Είναι λέει «νόμος».
Θέλοντας και μη, οι ανάπηροι, περιμένουν, συμμορφώνονται στον «νόμο», και όσο περιμένουν, κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας εξαφανίζεται, γιατί κάποιοι ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ έκαναν για πολλοστή φορά «πειράματα στου κασίδη το κεφάλι».
Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο.
Το έγραψα πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω μπας και σηκωθούμε κάποτε από τον καναπέ και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Την κατάσταση με την «αναμονή» για τις επιτροπές την «φωτογραφίζει» ένα σχόλιο (από τα χιλιάδες που γίνονται καθημερινά) σε forum Α.Μ.Ε.Α στο διαδίκτυο.
«ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΕΠΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ?? ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ10 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ??»
Και επειδή πολλοί έξω από τον χορό (όπως λέει η παροιμία) τραγουδάνε ασταμάτητα, πάρτε και κάνα δυο ακόμα μέρες που έρχονται:
«στα φάρμακα με 0% συμμετοχή στους αρρώστους με χρόνια νοσήματα τα άλλαξαν θα πληρώνουν τώρα και αυτοί !!! ναί ρεεε έγιναν καλά»
«ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....ΤΙ ?? Ε..ΡΕ,,,ΣΩΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ !!»
«ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟ ΚΕΠΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ .ΝΑ ΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ .ΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΑΤΕ».
«ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ??? ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ........ΚΙ ΑΛΛΑ.......... ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!!.»
Αυτά, και χιλιάδες ακόμα σχόλια φιλοξενούνται σε forum στο διαδίκτυο.
Βέβαια οι κυβερνώντες το μόνο που κοιτάζουν είναι ΠΩΣ θα παρατείνουν την παραμονή τους στην κυβέρνηση (στην ποια;).
ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργεί στη χώρα και εσύ Έλληνα τι κάνεις;
Παρακολουθείς ατάραχος το καθημερινό «σόου» με δηλώσεις και αναλύσεις από την τηλεόραση, τις κοκορομαχίες στη βουλή, τους «αναλυτές» και ενώ σου λένε κατάμουτρα ένα σωρό ψευτιές, εσύ περιμένεις…
Αλήθεια, ΤΙ περιμένεις;
Να γίνεις ΚΑΙ ΕΣΥ ένας πρωταγωνιστής μιας τέτοιας είδησης «Έκλεψε ένα μπουκάλι γάλα για να ταΐσει τα παιδιά της...» ;
Φαίνεται ότι τα καθημερινά προβλήματα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (πλέον) είναι πολύ μακριά από τους περισσότερους Έλληνες.
Μάλλον το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων ΔΕΝ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ΔΕΝ έχει προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ, μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα του πληρώνοντας το 100% της άξιας τους, ΔΕΝ νοιάζεται για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται, για τα ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ που θα περάσουν τόσο οι ανάπηροι, όσο και οι υπόλοιποι συνάνθρωποι του.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: