Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες ο ΕΟΠΥΥ μας έστειλε τα «χρόνια πολλά» με νέα εγκύκλιο. Δεν έχουμε παράπονο: Ο ΕΟΠΥΥ εγγυάται πως κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα και όλο περισσότερο και πιο ανόητα. Η εγκύκλιος για τα βοηθήματα για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=49320 και μπορείτε να τη διαβάσετε με την ησυχία σας.
Τα ποσά που χορηγούνται παραμένουν τα ίδια αλλά ο τρόπος χορήγησης γίνεται συνεχώς και πιο ηλίθιος.
Αναρωτιέμαι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση των βοηθημάτων τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα; Όλοι θυμόμαστε πως εδώ και ένα περίπου χρόνο ο ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργήσει το λιγότερο μια επιτροπή που υποτίθεται πως επεξεργάζεται τις παροχές σε είδος. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και συνδικαλιστές. Δεν θα ήθελα να δω στις επόμενες ημέρες κάποια διαμαρτυρία από συνδικαλιστικούς λόγους για την εγκύκλιο, όταν καταλάβουν ότι έχει εκδοθεί νέα εγκύκλιος επειδή όπως φαίνεται τα αντανακλαστικά του «κινήματος» είναι ανύπαρκτα.
Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως η χορήγηση βοηθημάτων θα γίνεται εάν γίνεται μετ' εμποδίων. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σας για τη νέα εγκύκλιο στο admin@disabled.gr ή ενδεχομένως και με Skype (nikos.voulgaropoulos). Όλοι μας καταλαβαίνουμε πως έχουμε οικονομική κρίση (άσχετα πως την αντιλαμβανόμαστε ο καθένας) αλλά οι περικοπές δεν μπορούν να γίνουν από τις παροχές των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες ή εάν γίνουν απαιτείται σοβαρότητα και ο ΕΟΠΥΥ στον δεύτερο χρόνο που λειτουργεί απέδειξε πως δεν είναι σοβαρός.
Αυτές τις μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια την έκταση και το βάθος των περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα. Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως, ως κοινότητα, έχουμε φτάσει στον πάτο. Το βάθος του πάτου θα φανεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.
Μέχρι τότε χρειάζεται να παραμείνουμε ενήμεροι με όλα αυτά που μας αφορούν.
Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία βρίσκεται μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση http://issuu.com/disability_now/docs/a89?mode=embed με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εκδίδεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις.
Εάν είσαστε εραστές του παραδοσιακού ίντερνετ τότε μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=294 όπου υπάρχει μαζί με τις φωτογραφίες.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία