Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Πριν από είκοσι χρόνια το Φεβρουάριο του 1993 ξεκίνησε η έκδοση του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που σήμερα ονομάζεται περιοδικό Αυτονομία. Ποιος το περίμενε πως ύστερα από είκοσι χρόνια θα επέστρεφε το περιοδικό από εκεί που ξεκίνησε: Από το σπίτι του!
Φίλοι και φίλες, δύσκολες εποχές. Πολύ δύσκολες. 

Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε νέα εγκύκλιο http://www.disabled.gr/lib/?p=49320 για τις παροχές των βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση. Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται και ο τιμοκατάλογος αλλά και οι όροι χορήγησης των βοηθημάτων. Όπως θα καταλάβετε δυσκόλεψαν τα πράγματα και τώρα πλέον χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις. Η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες δεν φαίνεται να διαθέτει τα αποθέματα για μια δημιουργική αντίδραση. Ίσως η μόνη ελπίδα να είναι οι μειοψηφίες των ΑμεΑ που ας ελπίσουμε πως μέσα από τις δυσκολίες κάποια στιγμή θα αναδειχθούν.
Το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. φαίνεται να ρυθμίζεται με την νέα και μάλλον τελευταία εγκύκλιο που έχει εκδοθεί και μπορείτε να τη διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=49465
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να εισαχθείτε χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ το 2013 θα πρέπει να διαβάσετε το http://www.disabled.gr/lib/?p=49396 που αφορά την πιστοποίηση της αναπηρίας σας από τα ΚΕΠΑ.
Με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται η παρακράτηση φόρου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τους φορολογούμενους με αναπηρίες . Διάβασε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=49388
Επίσης με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται και η φορολόγηση των δωρεών http://www.disabled.gr/lib/?p=49381 και έτσι είμαστε το μόνο κράτος που ο φορολογούμενος δεν μπορεί να αποφασίσει ενεργά για τον προορισμό της φορολογίας του. Μακάρι όμως να ήταν αυτό το μόνο έλλειμμα δημοκρατίας και ισοτιμίας.
Δημοσιεύθηκε η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των αναπηρικών αυτοκινήτων στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=49369 και χρειάζεται προσεκτικό διάβασμα επειδή το κείμενο είναι κακογραμμένο.
Το ντοκιμαντέρ «θα βγάλω φτερά» του Γιάννη Κουφάλη και της υπόλοιπης παρέας βρίσκεται online σε δύο μέρη στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=49356 και μπορείτε να το απολαύσετε.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=49238 θα βρείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το CCleaner και θα πρέπει να το δείτε προσεκτικά επειδή το CCleaner είναι ένα σημαντικότατο απορρυπαντικό για όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο υπάρχουν στο http://wlearn.gr/ του Άκη Καργιοφύλλη που κάνει εξαιρετικά υποστηρικτική δουλειά. 

Χθες ο Άκης ανέβασε και ένα ακόμη βίντεο για το πώς μπορείτε να βάζετε υπότιτλους στα βίντεο. Δείτε το νέο του βίντεο στο http://wlearn.gr/index.php/how-to-youtube/1179-howto-add-subtitles-in-youtube-videos
Από αύριο αλλάζει η μέρα καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων http://www.disabled.gr/lib/?p=49209 και εάν συναντήσετε προβλήματα να στείλετε ένα e-mail στο admin@disabled.gr για να μου τα πείτε.
Με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται η ισχύς των γνωματεύσεων και των αποφάσεων των ΚΕΠΑ http://www.disabled.gr/lib/?p=49119 και πρέπει να τη διαβάσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε.
Τέλος να σας πω πως όλες οι νέες ειδήσεις δημοσιεύονται στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά ενώ αυτό το newsletter ξεπέρασε τους 18.000 συνδρομητές.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία