Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο (Γαλλία, 2012)
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν. Έγχρωμο, 105΄

*****
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ The Master (ΗΠΑ, 2012)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Paul Thomas Anderson. Έγχρωμο, 144΄.

*****
Εκδηλώσεις για παιδιά
Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στην αίθουσα «Ολύμπιον»
Παραστάσεις στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί.

 Πληροφορίες και κρατήσεις για παραστάσεις με σχολεία τις καθημερινές στα τηλέφωνα: 6977 445161 και 2310 222299 ...περισσότερα 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
15 - 24 Μαρτίου 2013
Εργαστήρι Φωτογραφίας
«Θεσσαλονίκη 101»
...περισσότερα Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Προβολή ντοκιμαντέρ

Το Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ της Τέσσας Δουλκέρη Η ώρα η κακιά την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στις 19.30 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας, τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας ΑΠΘ κ. Νίκο Ιντζεσίλογλου και τη δημοσιογράφο και εγκληματολόγο κα. Βασιλική Θεολόγη.
Το ντοκιμαντέρ που έχει ήδη λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας τον Οκτώβριο του 2011, αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες, μέσα από πέντε αληθινά περιστατικά - έναν καυγά στην γειτονιά, μια λογομαχία στο σπίτι, μια συμπλοκή στο γήπεδο, μία επιθετική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο ή στον χώρο εργασίας. Περιστατικά στα οποία οι περισσότεροι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και όμως κανείς δεν έχει σκεφτεί τις δυσμενείς επιπτώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: