Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ARCTUROS

Η φωτογραφική έκθεση "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20Χ20" σας… επισκέπτεται
Μετά την ολοκλήρωση της φωτογραφικής έκθεσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20Χ20», που συμπυκνώνει 20 χρόνια ιστορίας σε ισάριθμες εικόνες, οι εικόνες σπάνιας ομορφιάς σας… επισκέπτονται στο σπίτι, στο γραφείο στη σχολική αίθουσα ή όπου αλλού εσείς επιλέξετε! Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανταποκρινόμενος στο αίτημα αρκετών επισκεπτών της έκθεσης, διαθέτει από σήμερα τις εικόνες μαζί με την κορνίζα προς πώληση! Η γηραιότερη αρκούδα της Ευρώπης, ένας περήφανος λύκος, μία πανοραμική άποψη του Νυμφαίου την ώρα που δύει ο ήλιος, δασικά μονοπάτια, μία από τις εικόνες που οδήγησαν στην απαγόρευση των τσίρκων με ζώα, το πολύχρωμο δάσος της Ροδόπης, οι αλπικές λίμνες του Γράμμου, χιονισμένες κορυφές, μια επιχείρηση διάσωσης αρκούδας και άλλες αδημοσίευτες εικόνες είναι μερικές μόνο από τις 20 φωτογρ αφίες της έκθεσης που ξεδιπλώνουν την ψυχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Οι εικόνες διατίθενται σε ξύλινη κορνίζα διαστάσεων 52x42 εκ. σε χρώμα σημύδας ή καφέ και κοστίζουν 30€ (25€ σε περίπτωση παραλαβής από τα γραφεία μας στη Νέα Ιωνία Αττικής, Αγίας Φωτεινής 112). Για αγορές από 4 εικόνες και πάνω παρέχεται έκπτωση 30%! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2106412006.
Δείτε τις φωτογραφίες της έκθεσης και διαλέξτε την αγαπημένη σας!
Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη ZOOTECHNIA 2013
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας προσκαλεί στη ZOOTECHNIA 2013, στο περίπτερο 18, από τις 7 ως τις 10 Φεβρουαρίου. Στο περίπτερο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπορεί κάποιος να γνωρίσει την πανάρχαια φυλή του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Επίσης, μπορεί να πάρει συμβουλές για την εκπαίδευση, τη διατροφή και την υγεία του αλλά και να δηλώσει συμμετοχή για το πρόγραμμα Αναπαραγωγής του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ φιλοξενεί στη ZOOTECHNIA η ROYAL CANIN.
Οι Αγρι-άνθρωποι, το νέο παιδαγωγικό… τηλεπαιχνίδι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Ένα αλλιώτικο ξεχωριστό παιχνίδι ερωτήσεων όπου όλοι κερδίζουν γνώση και ευαισθησία για το περιβάλλον και την άγρια ζωή της χώρας μας είναι το νέο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Οι Αγρι-άνθρωποι, Πολίτες του μέλλοντος». Σχεδιάστηκε με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και την αειφορική διαχείρισή τους. Απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Ε΄, ΣΤ΄), του Γυμνασίου και του Λυκείου . Έχει τη μορφή διαδραστικής παρουσίασης και στην σχολική τάξη υλοποιείται ως τηλεπαιχνίδι. Όλοι οι μαθητές/τριες συμμετέχουν και έχουν ενεργό ρόλο, ενώ η διαδικασία εκμ άθησης γίνεται με παιγνιώδη και ψυχαγωγικό τρόπο. Για τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού (Α', Β', Γ' και Δ') ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πραγματοποιεί δωρεάν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής.
Διαβάστε πώς μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή της τάξης ή του σχολείου σας
Έρευνα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καταγράφει βίδρες στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα
Τα ευρήματα της μελέτης της Ευρασιατικής βίδρας στην Ελλάδα που διήρκησε τρία χρόνια παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Αναλογιζόμενοι την απειλούμενη κατάσταση της βίδρας στην Ελλάδα και την έλλειψη βασικών πληροφοριών σχετικά με τη βιολογία και οικολογία του είδους ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκίνησε συστηματικές δράσεις μελέτης της βίδρας στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα στον νομό Φλώρινας στη δυτική Μακεδονία.
Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες
Προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος αποζημιώσεων
Μετά τη σύστασης της Εθνικής Ομάδα Εργασίας για την αντιμετώπιση της χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα και την συνάντηση εργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο με τη συμμετοχή του ΕΛΓΑ, συντάχθηκαν από τα μέλη της και με συντονισμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συγκεκριμένες προτάσεις για τη Βελτίωση του συστήματος αποζημιώσεων στο ζωικό ή γεωργικό κεφάλαιο για ζημιές από είδη της άγριας πανίδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πραγματοποίησε η μερίδα με θέμα: Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις
Το Καταφύγιο του Λύκου σας περιμένει
Οι 10 πρώην αιχμάλωτοι λύκοι που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του Λύκου, σ’ ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων παραμένουν… άγρυπνοι και σας περιμένουν για μία ενημερωτική επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα μάθετε όσα δεν ξέρετε για το είδος! Γιατί θεωρείται ο μεγάλος στρατηγός στο κυνήγι; Γιατί δεν έχει υπάρξει λύκος σε τσίρκο ποτέ; Ποιες είναι οι μεγάλες απειλές για το είδος; Από πού βρέθηκαν οι λύκοι στο Καταφύγιο και γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φύση; Οι ξεναγοί του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα σας λύσουν όλες τις απορίες. Το Καταφύγιο βρίσκεται στην Αγραπιδιά Φλώρινας. Μπορείτε να επισκεφθείτε για ξενάγηση το Καταφύγιο του Λύκου Σαββατοκύριακα και αργίες 10.00-17.00, όλο το χρόνο. Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα (10πμ, 11 πμ, 12μμ, 13μμ, 14μμ, 15μμ, 16μμ, 16.30μμ) από ειδικευμένο προσωπικό..
Υιοθέτησε έναν από τους λύκους του Καταφυγίου!
«Με το έτσι θέλω» η άσκηση κυνηγιού στο παγκόσμιας σημασίας Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού
Κοινό Δελτίο Τύπου με θέμα την άσκηση κυνηγιού στο παγκόσμιας σημασίας Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού εξέδωσαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και επτά ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού προτείνει «με το έτσι θέλω» την άσκηση του κυνηγιού για μερικά από τα πιο οικολογικά αξιόλογα και ευαίσθητα στην όχληση τμήματα της προστατευόμενης περιοχής. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα αποτελεί απάντηση σε ερώτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τη διαχείριση της θήρας μετά τη λήξη της απαγόρευσης που ίσχυε στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2013.
Διαβάστε περισσότερα
Καινούργια τρυφερά αρκουδάκια… στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι ένα δώρο που εκτιμάνε τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τα… μεγάλα. Αγοράζοντας ένα από τα καινούρια λούτρινα αρκουδάκια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενισχύετε τις δράσεις μας για την προστασία της καφέ αρκούδας στη χώρα μας και μεταφέρετε το μήνυμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Διατίθεται σε τρία μεγέθη για small, medium ή… large αγκαλιές!
Αγόρασε ένα λούτρινο αρκουδάκι