Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…



…..τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο.
Αυτό έλεγαν οι παλιοί, αυτό λένε οι «γνώστες» των πραγμάτων, και αυτό αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα στην τριτοκοσμική χώρα που λέγεται Ελλάδα.
Ο «έλεγχος» βέβαια έχει χαθεί εδώ και χρόνια σε οτιδήποτε αφορά τόσο την «διακυβέρνηση» του τόπου, όσο και την συμπεριφορά των κυβερνώντων απέναντι στους πολίτες.
Τα αλλεπάλληλα πειράματα που έγιναν και γίνονται σε βάρος του κοσμάκη, η διαφθορά που επικρατεί και μας έχει κατατάξει στην «κορυφή» σαν χώρα , η ανικανότητα και το συνεχές «φαγοπότι» μεγάλων και «μικρών» μας πέταξαν στον γκρεμό.
Και ενώ οι ΙΔΙΟΙ ομολογούν ότι ΔΕΝ υπάρχει προοπτική επιτυχίας των όποιων μέτρων λαμβάνουν προκειμένου να γεμίσουν τα αραχνιασμένα ταμεία του κράτους, ενώ οι ΙΔΙΟΙ παραδέχονται ότι ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλα μέτρα, άλλα «φέρε», ενώ βλέπουν ότι ο κόσμος πλέον αγριεύει και θα ξεσπάσει πολύ άσχημα, τι κάνουν;
Μα φυσικά συνεχίζουν την ίδια τακτική (γιατί λέει η τρόικα αυτό προστάζει) φέρνουν και ΝΕΑ μέτρα, νέες περικοπές, νέο φορτίο στην πλάτη του «χαϊβανιού» που ήδη έχει κλατάρει, και με τον τον πλέον ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ τρόπο, εκβιάζουν ΠΑΛΙ για να εισπράξουν από τους πεινασμένους.
Και να μια από τις πολλές ειδήσεις.
«Ρύθμιση των οφειλών ή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων
Επιστολές σε όσους χρωστούν στην εφορία στέλνει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αναμένεται σύντομα να στείλει μέσω email ή ταχυδρομείου ειδοποιητήρια στους οφειλέτες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Με τα ειδοποιητήρια θα δίνεται περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση των οφειλών τους αν θέλουν να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Προτεραιότητα φαίνεται να έχουν, αυτή τη φορά, όσοι άφησαν απλήρωτα χρέη κατά τη διάρκεια του 2012.
Τα «νέα» ληξιπρόθεσμα ύψους 13,2 δισ. ευρώ θεωρείται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες είσπραξης. Έτσι, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν προτεραιότητα.»
Την ξαναείδαμε και την προηγούμενη εβδομάδα!
Βέβαια, καλύτερα να μην πούμε ΤΙ και ΠΟΣΑ θα εισπράξουν.
Οι τσέπες μας είναι άδειες, και ενώ έχουμε όλη τη καλή διάθεση να πληρώσουμε, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν.
ΚΑΝΕΙΣ άλλωστε δε θέλει να χρωστά στο κράτος, κανείς δεν θέλει γενικότερα να χρωστά.
Μόνο που έτσι όπως μας κατάντησαν, κατάφεραν να μας χρεώσουν για δυο ζωές.
Για ΠΟΙΑ ρύθμιση λοιπόν μας μιλούν;
Έχουν το θράσος να ζητούν από εμάς, να πληρώσουμε τα δικά τους λάθη, τη δική τους ανικανότητα, τη δική τους ΚΛΕΨΙΑ, και επιχειρούν να το πετύχουν με ΝΕΑ ΚΛΕΨΙΑ.
Έρχονται να πάρουν λοιπόν ότι μας απέμεινε, αφού το ξέρουν και οι ίδιοι πως όσες «ρυθμίσεις» και να κάνουμε, δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ γιατί δεν έχουμε.
Το μόνο που έχουμε, είναι απόγνωση, και ΟΡΓΗ, και ειδικά το δεύτερο, είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που θα το εισπράξουν και μάλιστα με ΤΟΚΟ.
Αυτό είναι η ΔΙΚΗ μας «ρύθμιση», με τους δικούς μας όρους, και κάτι τέτοιο είναι που φοβούνται οι μαριονέτες της Ευρώπης που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν.
Βασίλης Τσούγκαρης