Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων «Σώπα… Δάσκαλε»

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 20:00
2hEYKAIRIA-THEATERΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.00 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων θα πραγματοποιήση θεατρική παράσταση με το έργο «Σώπα… Δάσκαλε».
Κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στο χώρο της νεοελληνικής λογοτεχνίας με αποσπάσματα έργων του 19ου και 20ου αι., τονίζουμε τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την παλιότερη παιδαγωγική μεθοδολογία με τη μονομέρεια, το δογματισμό της, την έλλειψη εμπιστοσύνης και τη δασκαλοκεντρική θεώρηση της διδασκαλίας που τη διέκρινε. Αντιπαραβάλλοντας αυτά τα στοιχεία στηριζόμενοι σε δημιουργημένα κείμενα από τους μαθητές μας σχετικά με το σύγχρονο σχολείο, αναδεικνύονται οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας που θέτουν ως κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας το μαθητή, στον οποίο ο δάσκαλος θα πρέπει να δώσει πρωτοβουλίες κι ευκαιρίες αυτενέργειας. Το σύγχρονο σχολείο στοχάζεται πάνω στην αξία της μάθησης, επιδιώκοντας την αειφορία και τον δια βίου εμπλουτισμο-προσανατολισμό της γνώσης, με προκείμενο την ολοκλήρωση της προσωπικότητας, στοχεύοντας σ’ ένα μαθητή ενεργό πολίτη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση της φαντασίας και της κριτικής σκέψης- ικανότητας, οι δύο βασικές συνιστώσες που εμπνέουν την αγάπη για τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων (γνώση) και την καθιστούν εν τέλει ως μία ες αεί διαδικασία αυτογνωσίας και καθορισμού του εαυτού μας ως αυταξίας.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
 

ΙΔ Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου «’Ενας θεότρελος κόσμος», «Γόρδιος Δεσμός»

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 20:00THEODOR-THEATERΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.00, τα ΙΔ Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου θα παρουσιάσουν τα έργα «Ένας θεότρελος κόσμος» του Ανδρέα Λάζαρη και «Γόρδιος Δεσμός» της Βασιλικής Φωτίου.
«’Ενας θεότρελος κόσμος», Ανδρέας Λάζαρης Η οικογένεια Κουτσουβέλη φτάνει σε ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα διαμείνουν για λίγες μέρες προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ. Ο μέλλων γαμπρός τους όμως Αγαθοκλής τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αφού αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να γίνει γαμπρός τους, επειδή είναι ήδη …παντρεμένος. Μάλιστα, στο ίδιο ξενοδοχείο καταφθάνει και η σύζυγος του Ευανθία, με σκοπό να εκδικηθεί τον άπιστο σύζυγο της. Τα πρόσωπα του έργου μπλέκονται σε ένα παιχνίδι έρωτα, προδοσίας, μεταμφιέσων και αναγνωρίσεων δημιουργώντας ιδιαίτερα ανατρεπτικές και κωμικές καταστάσεις . Η κωμωδία «Ένας θεότρελος κόσμος» τελικά διακωμωδεί τον πραγματικό κόσμο, όπου τα πάντα συμβαίνουν και όλα μπορούν να συμβούν.
«Γόρδιος δεσμός», Βασιλική Φωτίου Το έργο της Κύπριας συγγραφέως Βασιλικής Φωτίου είαι μια σάτιρα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι ένα θεατρικό ανάλαφρο , δροσερό και επίκαιρο,καθώς με ιδαίτερα εύστοχο και χιουμοριστικό τρόπο σατιρίζει την αγωνία και το άγχος που έχουν οι γονείς για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. ‘Ετσι, ο Φίλιππος και η Ολυμπία, «οι σεβαστοί γονείς» ασκούν πίεση στην έφηβη κόρη τους Αλέξάνδρα να σπουδάσει γιατρός ή καθηγήτρια προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της. Η Αλεξάνδρα όμως έχι τα δικά της σχέδια. Θα μπορέσει τελικά να κόψει το «γόρδιο δεσμό» με τους γονείς της και να ακολουθήσει το όνειρο της;

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας : «Ένας γάτος μια φορά»

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 20:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.30, το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας θα παρουσιάσει το έργο «Ένας γάτος μια φορά» του Κ. Μάγου και της Τ. Ζωγράφου

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Έκθεση - Φεστιβάλ Ψηφιακής Μαθητικής Δημιουργίας.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 - Σάββατο, 20 Απριλίου 2013
gogoulos afisaΤο Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. ΚΑΜ και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης των Ν. Ρεθύμνου και Χανίων, διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013", την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), στο παλιό λιμάνι των Χανίων, Έκθεση/ Φεστιβάλ Ψηφιακής Μαθητικής Δημιουργίας.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές θα έχουν της ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ψηφιακές δράσεις:
  • Προβολή μαθητικών ταινιών από το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Ολυμπίας και την Camera Zizanio
  • Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση με τεχνολογίες αιχμής, Εργαστήριο Σχεδιομελέτης & Κατεργασιών, ΤΕΙ Κρήτης - Χανιά
  • Ψηφιακό διαδραστικό θέατρο σκιών), Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων, Πολυτεχνείο Κρήτης
  • «Κουρήτες», Ρομποτική ομάδα του Εργαστηρίου Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Βράβευση, Διαγωνισμός Μαντινάδας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
  • Αποδoμώντας ένα εργαστήρι animation. Στιγμές, Εικόνες και Εμπειρίες από τα εργαστήρια animation της δράσης cine-μαθήματα
  • Παράλληλες εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας σε πόλεις της Ελλάδας όπως το Αγρίνιο, η Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Μυτιλήνη και η Ρόδος

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

Απονομή επαίνων συμμετοχής στην Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 20:002013 s
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ διοργανώνουν την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 20.00, εκδήλωση για την απονομή των Επαίνων Συμμετοχής στην "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" .
Οι έπαινοι θα δοθούν στους Διευθυντές των Σχολείων, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και σε φορείς πολιτισμού που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.


Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

Λήξη μαθημάτων στο Εργαστηρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 20:00
eked 2
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ διοργανώνουν την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 20.00, εκδήλωση με την ευκαιρία λήξης των μαθημάτων στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας για την περίοδο 2013 – 2013. Κατά την εκδήλωση θα τιμηθούν οι Εθελοντές Επιμορφωτές, ενώ θα δοθούν και οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)