Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

2ο Γυμνάσιο Χανίων - Παρουσίαση - Μαθητικός Τύπος - Συναυλία

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 12:002GYMNvenetsianikaΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 12.00, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, στα πλαίσια του προγράμματος «εξερευνώντας τα Βενετσιάνικα μνημεία της παλιάς μας πόλης» θα πραγματοποιησεί μια παρουσίαση της ιστορίας της παλιάς πόλης των Χανίων στην περίοδο της Ενετοκρατίας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

2GYMNpressΕπίσης η δημοσιογραφική ομάδα του 2ου Γυμνασίου παρουσιάζει την δημοσιογραφική δεοντολογία.
Από την θεωρία στην πράξη. Ένα ταξίδι στον κόσμο της δημοσιογραφίας και της γνώσης. Από την θεωρία στην πράξη, με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μαθητικού περιοδικού.

Η έκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ζωντανή Ροκ Μουσική από το μουσικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Χανίων.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου : Μουσική – Χορευτική Εκδήλωση

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 18:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 18.30, το Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου θα πραγματοποιήσει Μουσική – Χορευτική Εκδήλωση.
GYMN-LYK-VAMOU-dance1Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, μαθητές του Λυκείου Βάμου, θα χορέψουν τοπικούς χορούς, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση του Αποκόρωνα και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, θα συμμετέχουν και φέτος ενεργά στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας σούστα, συρτό, πεντοζάλη και μαλεβιζιώτη.



GYMN-LYK-VAMOU-dance2Στο 2ο μέρος, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου συνεργάζονται για την παρουσίαση της μουσικής εκδήλωσης που περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων καλλιτεχνών.
Το σχολικό έτος 2012-2013 είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του προγράμματος «Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου» που κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου παρουσιάζονται και CD με ηχογραφήσεις από μαθητές του σχολείου. Επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως οι σχολικές γιορτές (17η Νοεμβρίου, 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου), τα κάλαντα στην πλατεία του Βάμου στις 23 Δεκεμβρίου 2011 και η συναυλία στο αμφιθέατρο του Βάμου στις 26 Ιουνίου 2012 συμπληρώνουν την πλούσια δραστηριότητα της ομάδας.


Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

2ο Γυμνάσιο Χανίων : Προβολή Ταινίας - Θεατρική Παράσταση

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 20:00Θεατρική Ομάδα 2ου Γυμνασίου ΧανίωνΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.00, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων θα πραγματοποιήσει προβολή Ταινίας μικρού μήκους και Θεατρική Παράσταση με το έργο της Ζώρζ Σαρρή «Ο Θησαυρός της Βαγίας»



2GYMN-movie

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 17:30 - Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 23:30
15o doc FestivalΗ Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παρουσιάζουν στα Χανιά το
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα
15 χρόνια δημιουργίας, 15 χρόνια ανάπτυξης.
Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.
Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των πόλεων της περιφέρειας, «υπηρετώντας» την επιθυμία του θεσμού να φέρει σε επαφή τους φίλους του ντοκιμαντέρ με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.
Περισσότερες από 30 πόλεις θα φιλοξενήσουν μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων. Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί προορισμοί όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα. Έτσι, φέτος οι Εικόνες του 21ου Αιώνα θα προβληθούν σε 20 καταστήματα κράτησης, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων εναρμονίζεται με την επιθυμία του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους και εκτός Θεσσαλονίκης με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Τα Χανιά αποτελούν ιδιαίτερο σταθμό σ΄ αυτή την διαδρομή καθώς το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει από την αρχή αυτής της δράσης δείξει ιδιαίτερη αγάπη στις προβολές του φεστιβάλ γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα προβολών.
Φέτος διαλέξαμε 19από τις ταινίες του φαστιβάλ και σας περιμένουμε σ΄ ένα μοναδικά φεστιβαλικό πρόγραμμα προβολών.
19 Ντοκιμαντέρ με μοναδικές ιστορίες ζωής.
Οι προβολές θα γίνουν 2-3 και 4 Απριλίου στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” σε καθημερινούς ρυθμούς φεστιβάλ από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ.
Η διοργάνωση στα Χανιά γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρείας Κρήτης και την μηνιαία εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Επιμέλεια προγράμματος - επιλογή ταινιών : Ματθαίος Φραντζεσκάκης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"