Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 22:00
Live Afrodyssey Orchestra
Οι Αfrodyssey Orchestra μέσα από original συνθέσεις και πρωτότυπες διασκευές παρουσιάζουν ζωντανά τη δουλειά τους στο Floral την Παρασκευή 19/4 και το ταξίδι μέσα στο Afro Groove συνεχίζεται....Η πρώτη τους γνωριμία έγινε ενώ σιγόβραζαν μέσα ίδιο καζάνι μιας ξεχασμένης φυλής στην Μαύρη Ήπειρο. 'Οταν λόγω γευστικών αμφιβολιών αφεθήκαν ελεύθεροι,αποφάσισαν να μην αφήσουν να πάει χαμένη αυτή η "τυχαία” γνωριμία.Το καζάνι τους είχε φέρει πλέον πολύ κοντά... Κουβαλώντας εικόνες και ήχους λοιπόν από την Αφρική δημιούργησαν την Αfrodyssey Orchestra.
Είσοδος 3 ευρώ
Σάββατο, 20 Απριλίου, 22:00 Party
The Hoppers Meet! – Take the A train Dj sets: Fellow Hopper & Penelope
Αγαπητοί lindy hoppers και λάτρεις των παλαιών μουσικών έφτασε ο καιρός για τη μηνιαία συνάντηση στο Floral. Αυτή τη φορά ένα τρένο από τη Θεσσαλονίκη φέρνει μαζί του μία αγαπημένη και γνωστή στο χώρο μας φίλη! O Fellow Hopper συναντά την dj Penelope για να σας ταξιδέψουν μουσικά πίσω στο χρόνο αλλά κυρίως να σας κάνουν να χορεύετε ασταμάτητα!
Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 22 Απριλίου, 22:00 Α Lindy hop dance event
Mondays in the Mood
Και αυτή τη Δευτέρα οι Lindy Hoppers ανεβάζουν τη διάθεσή μας στο Floral με μουσική από τον Fellow Hopper.
Τρίτη 23 Απριλίου, 19:00 Εργοτάξιο Ιδεών
Αναζητώντας το Μεγάλο Πολιτισμικό Αφήγημα: Το παράδειγμα της Γενιάς του '30 Τι κρατάει μια κοινωνία ενωμένη; Τι εξασφαλίζει τη συνέχειά της με το παρελθόν αλλά και τη συνοχή της απέναντι στις εντάσεις που της επιφυλλάσσει το μέλλον; Μια απάντηση συνιστά το Μεγάλο Αφήγημα, που από τη μια δεξιώνεται την μνήμη και την ιστορία, και από την άλλη οραματίζεται το μέλλον. Η Γενιά του '30 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τέτοια εγχειρήματα διαμόρφωσης ταυτότητας και συγκρότησης ιστορικής συνέχειας της ελληνικής κοινωνίας. Με αντίκτυπο τόσο στην πολιτική όσο και στην τέχνη, το ρεύμα αυτό εξακολουθεί να διχάζει και να προκαλεί με την τόλμη αλλά και την αμφισημία του. Στη συνάντηση αυτή, θα δούμε πώς η Γενιά του '30 επενδύεται τον 20ο αιώνα με αντιφατικά ιδεολογήματα και προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.
Μιλούν οι:
Αλέξανδρος Μιστριώτης (εικαστικός καλλιτέχνης)
Κώστας Χριστόπουλος (εικαστικός καλλιτέχνης)
και σχολιάζουν οι:
Βασίλης Μπογιατζής (Δρ ΕΜΠ/ΕΚΠΑ Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας)
Ηλίας Παπαγιαννόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Πειραιά) Κατερίνα Πάπαρη (Εκπαιδευτικός, υπ. Δρ Τμήματος Ιστορίας ΕΚΠΑ)
Χριστίνα Σγουρομάνη (εικαστικός καλλιτέχνης)
Παρασκευή 26 Απριλίου, 22:00 Live
Penny And The Swingin' Cats
Με το «γυφτάκι» τους στον ώμο οι "Penny And The Swingin' Cats” καταφτάνουν στο "Floral” για να αναστατώσουν τα Εξάρχεια! Εσείς μπορείτε να βάλετε τα καλά σας ή τα καθημερινά σας και να λικνιστείτε με τη βελούδινη φωνή της Penny, να ταρακουνηθείτε με τα τύμπανα του γάτου των Πατησίων και το κοντραμπάσο του γάτου Σταλλόνε, να ξεσηκωθείτε με το performance του γάτου Ζερβού στην κιθάρα και να ταξιδέψετε με τα πνευστά του αρχηγού μαυρόγατου που θα αγκαλιάσουν το χώρο και τις καρδιές όλων..
Είσοδος 5 ευρώ
Σάββατο 27 Απριλίου, 22:00 Live
Οι My Drunken Haze είναι μια ονειρική/ψυχεδελική/γκαραζική μπάντα/κομπανία/κολλεκτίβα βγαλμένη μέσα από τα 60s. Τα μέλη της (πάντοτε νηφάλια στις live εμφανισεις τους), φροντίζουν με τη χρονομηχανή/τριπάρισμα/ντοπάρισμα που κρύβουν στον ήχο τους/στίχο τους να ταξιδεύουν το κοινό πίσω στο 1967.
"Groovy like a Spike Lee movie.Keep the faith baby
Vocals/Keys -Matina Sous Peau
Acoustic & electric Guitar-Spir Frelini
Electric Guitars - Harry Eugene Kane Bass
G.S.K Drums-Nick Zouras
Από την άλλη οι "The Paris Grove είναι ένα μουσικό project γεμάτο από συναίσθημα και ψυχεδέλεια. Ο ήχος επηρρεασμένος από μπάντες της Αγγλικής σκηνής όπως οι Oasis και οι Verve αλλά και από την ψυχεδελική ποπ των 60's. Ξεκίνησε το 2011 από το Spir Frelini στη κιθάρα και τον Jim Parish στη κιθάρα και στα φωνητικά, και στη συνέχεια στη μπάντα ενσωματώθηκε και η Danae Palaka παίζοντας κρουστά και πλήκτρα.
Είσοδος 5 ευρώ
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr