Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ARCTURO

Ο AΡΚΤΟΥΡΟΣ τρέχει στα «Χνάρια της Αρκούδας»

Ο AΡΚΤΟΥΡΟΣ, στις 26 Μαΐου, φοράει τις φόρμες του και συμμετέχει στον ορεινό αγώνα τρεξίματος «Στα χνάρια της Αρκούδας». Πρόκειται, για μια οργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Μετσόβου, με τη βοήθεια των Δήμου Μετσόβου, Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου, Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Ορειβατικού Μορφωτικού Συλλόγου Ανήλιου. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 36,5χλμ. με 2.350μ. υψομετρικής διαφοράς.Περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής, σχηματίζοντας ένα οκτάρι με το πρώτο κομμάτι μήκους 20 χλμ. να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο μήκους 16,5χλμ. δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου. Εθελοντές μας θα βρίσκονται στην κεντρική Πλατεία του Μετ σόβου σε ειδικό σταντ με ενημερωτικό υλικό, προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και παιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά!
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών. Βοηθήστε μας να φτάσουμε τις 30.000

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στην προσπάθεια του να απομακρύνει τα άγρια ζώα από τον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, συνεχίζει δυναμικά τη συλλογή των υπογραφών στο διαδίκτυο. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσουμε περίπου 17.000 υπογραφές μέχρι σήμερα! Στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 30.000 για να τις καταθέσουμε στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και θα κοινοποιηθούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε υπογράφοντας τώρα και κοινοποιώντας το στις επαφές σας!
Υπογράψτε εδώ!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας προτείνει: Ανακαλύψτε το δάσος του Νυμφαίου μέσα από τα μονοπάτια του

Αν έχετε συνδυάσει το Νυμφαίο με το χειμώνα, μία επίσκεψη αυτή την περίοδο θα σας καταπλήξει. Το καταπράσινο δασικό τοπίο θα σας αποζημιώσει και θα δυσκολευτείτε να το εγκαταλείψετε. Μάλιστα, ο καλύτερος τρόπος να το ανακαλύψετε είναι περπατώντας το δάσος του Νυμφαίου μέσα από τα έξι δασικά μονοπάτια που αναβίωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την ευγενική χορηγία του κ. Ν. Σωσσίδη. Πρόκειται για περιπάτους στη φύση, για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες πεζοπόρους, με βαθμούς δυσκολίας και διάρκεια ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τη διάθεσή σας. Πάρτε μία μικρή γεύση από τις διαδρομές και εάν το αποφασίσετε μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε εκτός από τον εξειδικευμένο ξεναγό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το βιβλίο της εξαιρετικής Αγγλίδας φυσιοδίφη κυρίας Penny Turner «6 ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» που έζησε πολλά χρόνια στο Νυ μφαίο.
Διαβάστε περισσότερα για τα μονοπάτια
Φυτεύουμε και graffit-εύουμε!

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η δημιουργία βοτανικών κήπων σε σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» που υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ. Ήδη πέντε σχολεία της Αττικής έχουν αποκτήσει κήπο και σε τέσσερα από αυτά ολοκληρώθηκαν και οι εικαστικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για σχέδια που έχουν πολλά στοιχεία από graffiti, ενώ οι απεικονίσεις έχουν ζωηρά χρώματα και σχέδια, με σύγχρονα-εύστοχα μηνύματα, κατάλληλα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον στις ηλικιακές ομάδες στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει σε πρόγραμμα διατήρησης δασών και προστασίας αρκούδων στην περιοχή της Οίτης

Με στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία και την ενίσχυση του πλυθησμού των αρκούδων στην περιοχή της Οίτης, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας, LIFE11 NAT/GR/1014. Tο πρόγραμμα Life For Open Forests, έχει ως στόχο τη διατήρηση της δασικής έκτασης του Εθνικού Δρυμού Οιτής και του όρους Καλλίδρομου, μέσα από διαχειριστικά μέτρα, χάρη στα οποία δεν θα αλλοιωθεί η βιοποικιλότητα και το τοπίο. Η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας του προγράμματος είναι ήδη στον αέρα και μπορείτε να την επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες!
Ημερίδα για κτηνοτρόφους στην Καλαμπάκα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στα πλαίσια του προγράμματος 09 NAT/ES/000533, με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [09 NAT/ES/000533], διοργανώνει ειδική Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους της πιλοτικής περιοχής του προγράμματος την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε εκδήλωση της Future Leaders

Σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραβρέθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου σε εκδήλωση της Future Leaders. Στην εκδήλωση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η εμπειρία από τη συνεργασία μας με τη Future Leaders νεοσύστατη εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς και αποβλέπει στην εκπαίδευση και ειδίκευση νέων επιστημόνων και στην ανάδειξή τους σε ηγέτες με ευαισθησία σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια, κ. Τίνα Δρίτσα.
Δεν τα κατάφερε η αρκούδα

Λίγο πριν από την έναρξη της περιόδου υψηλής κινητικότητας των αρκούδων τα θύματα ως αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων έφτασαν ήδη τα τρία φέτος. Τελευταίο θύμα ήταν η αρκούδα που που τραυματίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη». Η ενήλικη αρσενική αρκούδα βάρους 180 κιλών, βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης των περιβαλλοντικών οργανώσεων ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο. Στο ζώο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά και κτηνιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Αετό της Φλώρινας. Ο άτυχος αρκούδος μεταφέρθηκε στο στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για επιπλέον εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς έδειξαν πως τα πολλαπλά κατάγματα στα δύο πίσω άκρα του ζώου ήταν πολύ σοβαρά και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη, ακόμη και στην περ ίπτωση χειρουργικής επέμβασης.
Διαβάστε περισσότερα
T-shirt "to bear or not to bear”

To bear or not to bear, ιδού η απορία! Τώρα που οι ημέρες του καλοκαιριού πλησιάζουν και οι αρκούδες έχουν ξυπνήσει , σε καλούν να γίνεις μέρος της παρέας τους! Με το ομώνυμο σλόγκαν τυπωμένο, το μπλουζάκι θα συνοδέψει κάθε σου περιπέτεια στην παραλία και τη φύση, ενώ ταυτόχρονα με την αγορά του, θα συμβάλεις στην ενίσχυση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Τιμή: 13,50€
Αγοράστε το t-shirt