Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, σας στέλνω καθυστερημένα και κατεπειγόντως μια επίδοση που πρόκειται να γίνει την Κυριακή που μου ήρθε χθες, αλλά επειδή έβγαινε το νέο τεύχος του περιοδικού δεν πρόλαβα να σας την στείλω. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Κυριακή 19 Μαίου, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το rugby σε αμαξίδιο, στο Ολυμπιακό στάδιο Αθηνών. Στην εκδηλωση άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αθλητικά αμαξίδια και θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με συμμετοχή παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του 4ου προπονητικού προγράμματος για το rugby σε αμαξίδιο, που διοργανώνει η Άλλη Όψη, από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαίου.
Τον τελευταίο καιρό δεν είμαι συνεπής στην ενημέρωση μέσα από το newsletter. Γίνεται χαμός με αρνητικές ειδήσεις, τόσο στο http://news.disabled.gr/ όσο και στο http://www.disabled.gr/ αλλά δεν έχω το κουράγιο να ενημερώσω.
Μια από τις ειδήσεις που μου έχει μείνει πως άκρως επικίνδυνη βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=49484 και αφορά τα προβλήματα χρηματοδότησης που υπάρχουν στο ασφαλιστικό σύστημα σε αριθμούς. Έχουμε ελάχιστους με τετραπληγίες και με παραπληγίες που έχουν πολλαπλές συντάξεις αλλά υπερβολικά μεγάλο αριθμό δικαιούχων πρόωρων συντάξεων. Όπως βλέπετε και από τους αριθμούς τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην υποστήριξη των παροχών σε χρήμα ειδικά όταν πρόκειται για αυτά που οι τεχνοκράτες θεωρούν ως υπερβολές. Είναι πλέον βέβαιο πως το πρώτο που θα περικοπεί θα είναι οι παροχές σε είδος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή διαμαρτυρία από τη μεριά της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες. Αυτό όμως που επίσης φαίνεται είναι πως θα υπάρξουν προβλήματα και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς επίσης και σε όσους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία ή δύο συντάξεις, όπως για παράδειγμα γιατρούς, μηχανικούς, νομικούς. Διαβάστε το κείμενο με προσοχή. Αξίζει!
Και κάτι τελευταίο και ενδιαφέρον: Μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) μέσω διαδικτύου με χρήση Skype και άλλων εφαρμογών.  Περισσότερα στο www.iphestus.com

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία