Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Τρίτη, 14 Μαίου, 19:00 Συζήτηση
Το Εργοτάξιο Ιδεών κουβεντιάζει με τον
Γιάννη Σταυρακάκη

Στη συνάντηση αυτή, το Εργοτάξιο Ιδεών θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Σταυρακάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα συζητήσουμε μαζί του για τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη πολιτική θεωρία, την ανάλυση της ιδεολογίας και τις αμφισημίες του λαϊκισμού.
Τετάρτη, 15 Μαίου, 20:00
Παρουσίαση Βιβλίου
«Καλλιτεχνική Σκευωρία» της Ευρυδίκης Τρισόν-Μιλσανή
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Έφη Στρουζά, πρόεδρος τεχνικριτικών της AICA
Βάσια Καρκαγιάννη- Καραμπελιά, ιστορικός τέχνης & κριτικός
Νάσος Κυριαζόπουλος, φιλόλογος - μεταφραστής.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιώργος Φράγκος και η ηθοποιός Όλγα Μουργελά.
Παρασκευή, 17 Μαίου, 22:00 Live
Σtella
Η Στέλλα Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από ένα βουνό. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών, συνεργάστηκε σε live και ηχογραφήσεις με συγκροτήματα όπως οι Expert Medicine και οι My Wet Calvin, ενώ το 2011 μαζί με τον Α. Ζαμπάρα σχημάτισε τους Fever Kids.
Ως Σtella, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό EP το καλοκαίρι του 2012 με τίτλο "Keep Me Naked” από το οποίο προέκυψε πρόσφατα και το βίντεο για το "Detox” σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαβυλουσάκη.
Την Παρασκευή 17 Μαίου στο Floral, η Σtella θα παρουσιάσει τραγούδια τόσο από το "Keep Me Naked” EP όσο και ακυκλοφόρητο υλικό που ηχογραφεί αυτό τον καιρό και μας υπόσχεται μια δυνατή live εμπειρία.
Είσοδος 3 ευρώ
Σάββατο, 18 Μαίου, 22:00 Live
Dustbowl
Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι DUSTBOWL εμφανίζονται στο Floral κουβαλώντας τον "σκονισμένο" ήχο της ερήμου, τον ασταμάτητο ρυθμό του «Μεγάλου μαύρου τρένου» και τα τραγούδια τους…τις εμμονές, τους δαίμονες τους για μια ξεχασμένη traditional αμερικάνικη μουσική παράδοση ιστοριών. Μαζί τους τα φαντάσματα των Tom Joad, Woody Guthrie, Hank Williams, Johnny Cash και Jeffrey Lee Pierce.
Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα και ο ήχος τους είναι μια μείξη από Alt. Country- Americana, Punk – Rock, Rockabilly & Gospel.
Το «Medicine Show Live», που θα παρουσιάσουν, είναι ένα set που περιλαμβάνει τραγούδια από τα άλμπουμ τους "Goin' Down" και "Troublebound& Lonesome" καθώς και διάφορα άλλα αγαπημένα παιγμένα πάντα με τον δικό τους τρόπο…αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν: "The Freight Train Ramblin' Sound"!!!
Είσοδος 4 ευρώ
Δευτέρα, 20 Μαίου, 22:00
A Lindy Hop Dance Event
Αγαπητοί Lindy Hoppers, σας περιμένουμε μια ακόμη Δευτέρα για ξέφρενο χορό!
Τρίτη, 21 Μαίου, 19:00 Συζήτηση
Στρογγυλή τράπεζα - Πολιτική Ανυπακοή
Η πολιτική ανυπακοή συνιστά έναν από τους σημαντικότερους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς ενάντια σε αθέμιτους και φαύλους νόμους. Στον πυρήνα του βρίσκεται η ηθική στάση της άρνησης και της μη βίαιης αντίστασης. Τι στηρίζει όμως την πολιτική ανυπακοή ως απόφαση και δικαίωμα του πολίτη απέναντι στις επιταγές μιας κυβέρνησης ή μιας δύναμης κατοχής;
Συνομιλούν οι

Φωτεινή Βάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Ιονίου Παν/μίου)
Κύρκος Δοξιάδης (Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών)
Γιώργος Πολίτης (Λέκτορας Κοινωνικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών)
Παρασκευή, 24 Μαίου, 22:00 Live
Idra Kayne
Η Idra Kayne από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κι έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο επιτυχημένο musical του Jonathan Larson, " Rent”, ενώ το ομότιτλο πρώτο single της από το άλμπουμ "Don't Walk Away” επιλέχθηκε από το Jumping Fish για τραγούδι του τριμήνου Mάρτιος-Μάιος 2012.Tην παραγωγή του άλμπουμ έχει κάνει η Big Time PR και κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ τον Ιανουάριο 2012.
Στις live εμφανίσεις της , η Idra Kayne ερμηνεύει με την εκπληκτική soul funk φωνή της Jazz standars αλλα και τραγούδια καλλιτεχνών που θαυμάζει. Το uplifting set της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και τραγούδια καλλιτεχνών που θαυμάζει όπως τα Seven Nation Army των White Stripes , Love Foolosophy των Jamiroquai , Crazy των Gnarles Barkley, Higher Ground του Stevie Wonder , Feel Good inc των Gorillaz , Maniac του Michael Sembello , Save From Harm των Massive Attack , Rehab της Amy Winehouse και πολλών άλλων .
Είσοδος 5 ευρώ
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια | τηλ: 210 3800070 | fax: 210 3800071| email: info@floralcafe.gr|