Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Μάϊος 2013
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Μάϊος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.
Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
25η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Καραμανλή, ο πρέσβης των ΗΠΑ Mr. Daniel Bennett Smith, ο πρέσβης του Βελγίου Mr. Marc Van Den Reek, ο πρέσβης του Καναδά Mr. Robert Peck, ο πρέσβης της Σερβίας Mr. Dragan Zupanjevac και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κος Σωτήρης Γεωργακόπουλος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2012 έως και 30/04/2013, στη χώρα μας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και διεθνή στοιχεία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.


Άμεση μεταφορά ενός μωρού 15 ωρών!
Σάββατο απόγευμα. Δεχτήκαμε κλήση για άμεση μεταφορά μωρού 15 ωρών με τη θερμοκοιτίδα μας από τη ΜΕΘ νεογνών του Γ.Ν. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Η  διάγνωση ήταν όγκος στην καρδιά. Το μωράκι έπρεπε να πάει σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας. Ήταν διασωληνωμένο και συνοδευόταν από 2 γιατρούς της εντατικής, οι οποίοι προσπαθούσαν με φάρμακα να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του. Φτάσαμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο, παραδώσαμε το μωράκι σε καλή κατάσταση και ευχηθήκαμε στους γονείς καλό ταξίδι και να πάνε όλα καλά....
Μετά από λίγο καιρό συναντήσαμε τυχαία τον πατέρα του μωρού και χαρήκαμε ιδιαίτερα με τα ευχάριστα που μας είπε. Ο μικρούλης επέστρεψε στο σπίτι του υγιής και μεγαλώνει παρέα με το δίδυμο αδελφάκι του. Τα λόγια του πατέρα ήταν για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή για να συνεχίσουμε το έργο μας με συνέπεια και επαγγελματισμό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας
Διαβάστε το γράμμα που μας άφησε ο Γιώργος τη μέρα που έφυγε από το σπίτι μας! Έφυγε για να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Θα είμαστε δίπλα του και θα στηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του!
Το γράμμα του Γιώργου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.


Το ταξίδι του Ιπποκράτη στα Κύθηρα ολοκληρώθηκε!
Εξετάστηκαν 323 παιδιά και 60 ενήλικοι!
Επίσης, 1.595 παιδιά εξετάστηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου
από την Οδοντιατρική Μονάδα

Από τις 15 έως τις 26 Μαΐου το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στα Κύθηρα όπου εξετάστηκαν 323 παιδιά, από τα οποία τα 286 φοιτούν στον Παιδικό Σταθμό, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Σε 64 περίπου παιδιά πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της παραμονής της μονάδας στο νησί. Επιπλέον, λόγω της απουσίας ΩΡΛ στο νησί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων εξετάστηκαν περίπου 60 ενήλικοι κάτοικοι του νησιού από την ΩΡΛ γιατρό της αποστολής.
Παράλληλα, από τις 13 έως και τις 28 Μαΐου  η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική Μονάδα,  για 6η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ», (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) επισκέφθηκε τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, πραγματοποιώντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε 1.595 μαθητές. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


17 Μαΐου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα
Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά στην Ελλάδα
Παιδιά και νέοι στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο κατάφεραν να προστατέψουν και να βελτιώσουν τη ζωή και το μέλλον τους, λαμβάνοντας στήριξη από Γραμμές Βοήθειας για Παιδιά.
Στις 17 Μαΐου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που λειτουργεί την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, τιμά τη Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά.
Η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά, όπου όλες οι ανά τον κόσμο γραμμές βοήθειας για παιδιά διοργανώνουν εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν το έργο τους. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι «Ενδυναμώνοντας τα παιδιά και τους νέους».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την ημέρα αυτή υπογραμμίζει την τεράστια σημασία που διαδραματίζουν οι τηλεφωνικές γραμμές και ανακοινώνει τον αριθμό κλήσεων που δέχθηκε το 2012 στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
   
Επίσκεψη του Οργανισμού Missing People UK στο Χαμόγελο του Παιδιού
Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου στελέχη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Missing People UK, επισκέφτηκαν τα γραφεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στο αντικείμενο της διαχείρισης περιστατικών εξαφανίσεων.
Τα στελέχη των δύο φορέων από Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, που λειτουργούν αντίστοιχα στις χώρες τους την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της Γραμμής αλλά και τη χρησιμότητα των συστημάτων έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιού.
Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως συντονιστής του συστήματος Amber Alert Hellas στην Ελλάδα, ενημέρωσε τους Βρετανούς εταίρους για τη λειτουργία  του και τη συνεργασία με όλους τους φορείς που συμμετέχουν ενεργά σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Μεγάλη Βρετανία δεν υπάρχει ως και σήμερα ανάλογο σύστημα, ενώ η Βρετανική αστυνομία σε συνεργασία με το Missing People UK διερευνά ανάλογες επιτυχημένες πρακτικές στην Ευρώπη ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση παρόμοιου συστήματος, προσαρμοσμένου στις ανάγκες της χώρας τους.
Η δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» στη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και αποτελεί μια επιτυχημένη πρακτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, τα στελέχη του Missing People UK είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το στούντιο του YouSmile, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές του και το ρόλο του στο τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων στο ευαίσθητο ζήτημα των εξαφανίσεων αλλά και ειδικότερα των φυγών εφήβων.