Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ARCTUROS

 
31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Τρέξε να… σώσεις την αρκούδα!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ. Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετάσχει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση με τρεις ομάδες:
1) Την ομάδα της αρκούδας στα 5 χλμ.
2) Την ομάδα του ελληνικού ποιμενικού στα 10 χλμ
3) Την ομάδα του λύκου στο Μαραθώνιο Δρόμο των 42 χλμ.
Η συμμετοχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών είναι μια συμβολική κίνηση για τη συμμετοχή και την προώθηση της ιδέας της άγριας ζωής σε ακόμη περισσότερους πολίτες και υποστηρικτές. Αγωνιζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, τρέχουμε για τις αρκούδες, προχωράμε σε ένα πράσινο και υγειές μέλλον. Τρέξε στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και βοήθησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να συνεχίσει να λειτουργεί!
Διάβασε πώς μπορείς να πάρεις μέρος και να βοηθήσεις τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ Όχι στην επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων στους ζωολογικούς κήπους!

Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο: Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ δρομολογείται τροποποίηση του νόμου 4039/2012 ο οποίος απαγόρευσε τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις με ζώα με στόχο την επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων στους ζωολογικούς κήπους! Χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης επιχειρείται η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς που είχε ως αποτέλεσμα την κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους για την πραγματοποίηση ζωντανών παραστάσεων. Με επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό όχι μόνο να μην αλλάξει το σχετικό άρθρο για τις παραστάσεις των ζώων, οι οποίες δεν έχουν κανένα επιστημονικό και παιδαγωγικό έρεισμα σε σχέση με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους, αλλά άμεσα να σταματήσουν οι παράνο μες παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Διαβάστε περισσότερα Ζέφυρος, ο νέος κάτοικος του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού

Ένας νέος εξαιρετικός Ελληνικός Ποιμενικός ο Ζέφυρος, προστέθηκε στο δυναμικό του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης. Υπήρξε εξαιρετικός φύλακας κοπαδιών, θεωρείται κορυφαίο δείγμα Ελληνικού Ποιμενικού και γι' αυτό και προστέθηκε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Ο Ζέφυρος είναι γιος του Ηρακλή, ενός από τους παλαιότερους γεννήτορες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό, ολόλευκο σκυλί με πολύ καλό χαρακτήρα. Το όνομά του πήρε από τον άνεμο Ζέφυρο, καθώς και ο ίδιος είναι δραστήριος και υπερκινητικός σαν άνεμος. Μπορείτε να υποστηρίξετε το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης μίας από τις γνήσιες ελληνικές φυλές σκύλων που έχουν επιβιώσει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα υιοθετώντας το Ζέφυρο!
Υιοθετήστε το Ζέφυρο 
Με στόχο τις 30.000 υπογραφές

Συνεχίζεται για όλη την περίοδο του καλοκαιριού η συλλογή υπογραφών με αίτημα τη μεταφορά των λύκων και των αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στα πρότυπα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές και πλέον ο στόχος των 30.000 που είχαμε θέσει αρχικά είναι κοντά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να συγκεντρώνει υπογραφές και το Σεπτέμβριο θα παραστεί επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να καταθέσει το αίτημα που υυποστηρίζουν χιλιάδες φιλόζωοι συμπολίτες μας. Υπογράψτε τώρα κι εσείς και κοινοποιήστε το αίτημά μας για να δυναμώσουμε το αίτημά μας και να φτάσουμε τις 30.000 υπογραφές!
Υπογράψτε τώρα Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις στην Αττική

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ολοκλήρωσε την υλοποίηση των κήπων στα σχολεία και τα Ιδρυμάτων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στην Αττική. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει και πάλι η δημιουργία κήπων. Σειρά θα πάρουν τα σχολεία και τα Ιδρυμάτων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για τα δέντρα και τα φυτά των κήπων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook
Διαβάστε περισσότερα Γυναικείο Tshirt με στάμπα αρκούδα σε προσφορά

Αγαπημένα σας προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διατίθενται σε ακόμη χαμηλότερες τιμές στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα! Μην χάσετε τις προσφορές σε καλοκαιρινά προϊόντα για όλες τις ηλικίες! Το γυναικείο Tshirt με στάμπα αρκούδα σε χρυσή vintage απόχρωση θα το βρείτε στην τιμή των 15€ (αρχική 19,50€). Διατίθεται σε δύο χρώματα: μαύρο και λευκό.
Δείτε το tshirt
Αρκουδάκι βρέθηκε δηλητηριασμένο σε δασική περιοχή στην Καστοριά

Νεκρό εντοπίστηκε την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, θηλυκό αρκουδάκι στο περιαστικό δάσος της πόλης της Καστοριάς. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από περαστικό προσέτρεξε στο σημείο αλλά το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο θάνατός του επήλθε από δηλητηριασμένο δόλωμα καθώς στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί και άλλα νεκρά ζώα. Δηλητηρίαση έδειχνε και η στάση που είχε το αρκουδάκι όταν βρέθηκε, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος τραυματισμού στο σώμα του.
Διαβάστε περισσότερα Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε εκδήλωση για το αγριόγιδο

Η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία του αγριόγιδου αναδείχθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τρίτη 25 Ιουνίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κόνιτσας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Στην εισήγησή του ο Διευθυντής Προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Λάζαρος Γεωργιάδης, ανέπτυξε την οικολογική αξία των ορεινών οικοσυστημάτων της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως το αγριόγιδο μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της περιοχής της Κόνιτσας και προσδιόρισε τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο άνθρωπος και απειλούν τα προστατευόμενα είδη και το οικοσύστημα γενικότερα, στην λαθροθηρία, τις πυρκαγιές και την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα