Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #418
Δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις υπόσχονται φέτος οι  Ανοιχτοί Ορίζοντες , το τμήμα που παρουσιάζει τις πιο πρωτοποριακές φωνές του ανεξάρτητου παγκόσμιου σινεμά. Διακεκριμένοι δημιουργοί υπογράφουν ορισμένες από τις πιο αξιόλογες ταινίες που θα προβληθούν στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, ο Ρομάν Πολάνσκι, που επιστρέφει με ένα ερωτικό παιχνίδι για δυο πρόσωπα, ο αιχμηρά πολιτικός Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο σπουδαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου ιαπωνικού σινεμά Χιροκάζου Κόρε Έντα, ο καυστικός μυθοπλάστης Ούλριχ Ζάιντλ, ο πολυβραβευμένος Πάβελ Παβλικόφσκι, η Κέλι Ράιχαρτ, απ’ τις πιο οξυδερκείς φωνές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, ο προκλητικός Ξαβιέ Ντολάν και η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι σε άλλη μια βαθιά προσωπική ταινία.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (17-23/10/2013)
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Asghar Farhadi
Γαλλία
2013
  ΓΚΛΟΡΙΑ
Sebastián Lelio
Χιλή
2013
  ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Βασίλης Λουλές
Ελλάδα
2011
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μαρία Ηλιού
Ελλάδα
2013
 
 
 

Crossroads, Agora Works in Progress
Δεκαέξι κινηματογραφικά σχέδια, βάση της ποιότητας του σεναρίου, της δημιουργικής ομάδας και των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης της ταινίας επέλεξε το 9ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads ενώ στο τμήμα Agora Works in Progress του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 12 ταινίες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους φάση.
 
Γουέστερν: μια αμερικανική υπόθεση
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της αυτή τη φορά εστιάζοντας στο κινηματογραφικό είδος του γουέστερν, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο Γουέστερν: μια αμερικάνικη υπόθεση , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσαΤάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).

 
Προβολή ντοκιμαντέρ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ  Παρουσία των γειτόνων μου του George Gedeon που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στις 16.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
 
To Ολύμπιον και το Μουσείο Κινηματογράφου στο Open House Thessaloniki 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Open House Thessaloniki (18-20 Οκτωβρίου 2013) και υποδέχεται το κοινό στο αρχιτεκτονικά εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα της δεκαετίας του 1920, στο Ολύμπιον, καθώς και στην Αποθήκη Α στο Λιμάνι, στο κτίριο που στεγάζει το Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.