Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ


"Tosca" απο τη Metropolitan Opera

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 19:55
toscaΗ μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχίζει να προσφέρει στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 19.55, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet: LiveinHD» με τη μετάδοση του κλασικού αριστουργήματος «Tosca» του GiacomoPuccini.
Η διαχρονική μουσική του Βερισμού και του κυριότερου εκπροσώπου του, Giacomo Puccini, υπηρετείται και αποδίδεται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών. Η Ρatricia Racette ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna, που υποδύεται τον αγαπημένο της Καβαραντόσι.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων,
στο Κένρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, από την Τρίτη 5 έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013,
ώρα 09.00 – 14.30.
Τιμές εισιτηρίων : 18 € - 13 €
Η παράσταση «Tosca» θα μεταδοθεί στις 9 Νοεμβρίου από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής ΘεσσαλονίκηςΚομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής ΚομοτηνήςΜυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο ΜυτιλήνηςΛουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό ΚέντροΒόλος: Κινηματοθέατρο ΑχίλλειονΛευκάδα: Δημοτικός Κινηματογράφος ΑπόλλωνΚεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο ΚέφαλοςΛαμία: Δημοτικό ΘέατροΚαστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΚαστοριάςΚαβάλα: Ξενοδοχείο IMARETΡόδος: Δημοτικό ΘέατροΚέρκυρα: Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος"Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού ΡεθύμνουΛεμεσός - Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ του Μάνου Χατζιδάκι

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 20:00
MegalosErotikosΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων και το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στο θέατρο  «Δημήτρης Βλησίδης» το μουσικό έργο Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ του Μάνου Χατζιδάκι.
«Ο Μεγάλος Ερωτικός» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δισκογραφικές δουλειές του μεγάλου μας συνθέτη, μια υπέροχη συλλογή μελοποιημένων ποιημάτων που εξυμνούν την αγάπη σε όλες τις εκφράσεις της, μια μικρή ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε καθημερινά.
Σε μια ονειρεμένη συνύπαρξη μουσικής και ποίησης θα ξεκινήσουμε μαζί σας ένα μαγικό ταξίδι από «Την πρώτη σταγόνα της βροχής» του Οδυσσέα Ελύτη για να φτάσουμε μέχρι το «Όνειρο» του Διονυσίου Σολωμού.
Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , έχει διάρκεια μιας ώρας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Καλλιτεχνική διεύθυνση – Πιάνο :   Κάλλια ΑναστασάκηΣυμμετέχουν : Οι χορωδίες του Ωδείου μας (Παιδιών και Ενηλίκων)Επιμέλεια χορογραφίας και χορός : Μαριλού Μπεναρδή και Μαρία Καλαϊτζάκη
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"