Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Floral


Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 19:00 Συζήτηση
Εργοτάξιο Ιδεών   
Το Εργοτάξιο Ιδεών κουβεντιάζει με τον Παύλο Κόντο
για τον Αριστοτέλη, τη Φαινομενολογία και τη φιλοσοφική έρευνα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο

Στη συνάντηση αυτή, το Εργοτάξιο Ιδεών θα φιλοξενήσει τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας Παύλο Κόντο, του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Κόντος είναι συγγραφέας βιβλίων στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα ελληνικά, και άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Τα ενδιαφέροντά του κινούνται στο χώρο της ευρύτερης φαινομενολογικής σκέψης και, ειδικότερα, στο χώρο της ηθικής. Με αφορμή την πρόσφατη επανέκδοση του βιβλίου του, Aristotle's Moral Realism Reconsidered: Phenomenological Ethics (Routledge, 2011, 2013), θα συζητήσουμε μαζί του για τη Φαινομενολογία, τον Αριστοτέλη και τον Χάιντεγγερ, αλλά και για τη φιλοσοφική έρευνα στο δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο σήμερα.
Είσοδος Ελεύθερη



Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου,  22:00 Live
Cookiez   

Οι Cookiez με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου cd-single τους αρχίζουν ξανά τις live εμφανίσεις τους στην Αθήνα με πρώτο σταθμό το Floral στα Εξάρχεια. Ένα κουαρτέτο με jazz funk επιρροές που θα είναι live την Παρασκευή 8/11.
To cd-single τους θα διατίθεται δωρεάν.
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, 18:30 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής  
Αρτέμης Μούλος – Λίγες Λάμψεις πιο ψηλά
Η ποιητική φωνή του Αρτέμη Μούλου σχολιάζει δροσερή, απέριττη και άμεση την έκταση από το εγώ στο εσύ. Στους στίχους του βρίσκουμε το χαμόγελο, την αισιόδοξη ματιά των πραγμάτων, μικρές αναρωτήσεις για τον κόσμο εντός μας και για την πραγματικότητα εκτός μας. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του δημιουργού με αυτή τη συλλογή.
Είσοδος Ελεύθερη
 

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου,  22:00 Live 
Dr Vodkatini 
Mε την ενέργεια της Γκέλυς Φλουρή, την αισθαντική φωνή της Cristina Fontana, την εκρηκτική performance του MC Yinka, και τους υπόλοιπους 7 μουσικούς από πίσω να γκρουβάρουν ανελέητα, σίγουρα το σαββατόβραδο της 9ης Νοεμβρίου οι Dr.Vodkatini θα αφήσουν και πάλι το στίγμα τους στήνοντας άλλο ένα απ'τα χαρακτηριστικά soul parties τους, που τους έκαναν γνωστούς στα stages όλης της χώρας την τελευταία 15ετία! GET GROOVY!
Είσοδος 5€

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου,  21:30 Live 
Maria Latsinou 
Η γκάμα των φωνητικών της δυνατοτήτων είναι τέτοια που της επιτρέπει να κινείται άνετα στην περιοχή ανάμεσα στο rock attitude της Janis Joplin και τις τεχνικές που έγιναν ευρύτερα γνωστές από την Σαββίνα Γιαννάτου, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι τόσο αισθαντική όσο η Luz Casal και τόσο naïve όσο η Mèlanie Pain. Το αποτέλεσμα είναι μία σύγχρονη φωνή που έλειπε από την «μετά-talent show» εποχή μας, με θεατρική παρουσία, theatrale ήχο που συναρπάζει το κοινό ή/και το οδηγεί σε μυσταγωγική εμπειρία.

Είσοδος 3€

 
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 20:00, Παρουσίαση Βιβλίου  
 «Πολυτεχνείο 1973. Η απαρχή του  αυτόνομου κινήματος» του Γιώργου Ν. Οικονόμου.

Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της κατάληψης το 1973 και τη σημασία της για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται ακόμη μία φορά η νεοελληνική κοινωνία.
Θα μιλήσουν οι:
-Γιώργος Σταματόπουλος, Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών
-Δημήτρης Παπαχρήστος, Συγγραφέας
-Γιώργος Οικονόμου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
-Μπάμπης Μαγουλάς, Διδάκτωρ Επιστημών Γλώσσας
-Νίκος Κατσιαούνης, Master πολιτικής επιστήμης


Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 22:00 Live
Bird On A Wire - A Tribute To The Music Of Leonard Cohen
Ο Καναδός Leonard Cohen είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της Rock και παράλληλα ένας χαρισματικός ποιητής και συγγραφέας.Τα τραγούδια του μοιάζουν να'ναι  γεννημένα μέσα από στιγμές σιωπής με τον ίδιο να διαλογίζεται, να αναπολεί τις μνήμες και τα πάθη του, να αναζητά το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης του και αν και χαμηλότονα έχουν μια εσωτερική ένταση και μια ροή που  συναρπάζει...
Η μουσική του ευαίσθητη και υπνωτική, υπηρετεί πάντα αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς μελαγχολίας και της μοναστικής γοητείας που κουβαλάνε οι στίχοι του...
Η Σεμέλη Ταγαρά μαζί με τον Κώστα Μαγγίνα και τον David Lynch επισκέπτονται ξανά τον μαγικό κόσμο  του Leonard Cohen…..χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά πολλά ηχοχρώματα  και εφέ επιχειρούν μια σύγχρονη και πρωτοποριακή προσέγγιση της μουσικής του αποδίδοντας την με ένα ηλεκτρικό, εξπρεσιονιστικό σχεδόν πειραματικό τρόπο...
Είσοδος 5 ευρώ



FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια | τηλ: 210 3800070 | fax: 210 3800071| email: info@floralcafe.gr|