Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

S IT SO? ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ & ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ

Εργαστήριο - παρουσίαση: «Η σχέση χορευτή - μουσικού στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες»

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 // Ώρα 18.00 - 20.00 
Ποιά είναι η εσωτερική μας μουσική?
Πως αποκρινόμαστε σε διαφορετικούς ρυθμούς, δυναμικές, μελωδίες και σε μουσικές δομές στην κίνηση?
Πως μεταφράζουμε την φαντασία μας σε μια ζωντανή δημιουργία?
Αυτό το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να γνωρίσουν από δύο καλλιτέχνες την εμπειρική σχέση της μουσικής με την κίνηση δημιουργώντας την δική τους μουσική-χορογραφία.
Ριάννον Μόργκαν - χορός
Ιώ Λε Μολλερ - μπαγιάν, performance


ΙS IT SO?Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 // Ώρα 21.00
Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Πινόκιο, όπου ένας ξυλουργός δίνει ζωή στο δημιουργημά του, το έργο αυτό βάζει στη σκηνή ένα ακκορντεόν που με την πνοή του θα ζωντανέψει και θα θέσει σε κίνηση τη χορεύτριά του. Δημιουργήται έτσι στη σκηνή μία σουρεαλιστική και φανταστική ατμόσφαιρα, όπου οι κανόνες του παιχνιδιού ανάμεσα στο δημιουργό και στο δημιούργημα συγχέονται.

Η μουσική με τα διάφορα εφέ της, ιδιαίτερο ήχο και εκφραστικόττητα, αλλά και το γεγονός ότι ο μουσικός εντάσσεται στη χορογραφία, δίνουν υπόσταση σ'ένα μοναδικό διάλογο. Μέσα από αυτό το ταξίδι, οι δύο χαρακτήρες συμβολίζουν την εφήμερη φύση της εξουσίας που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει χέρια.
Το έργο αυτό προσφέρει στο θεατή τη δυνατότητα να διεισδύσει ολοκληρωτικά σε έναν φανταστικό κόσμο όπου τα θεατρικά στοιχεία (χρησιμοποίηση της φωνής, μιμική, κτλ) παίζουν με τα όρια των συμβάσεων.
Τίθεται έτσι το ερώτημα τι είναι η μουσική, τι είναι ο χορός και ποια είναι η σχέση τους.
Το έργο αυτό εξερευνά και προεκτείνει τις συμβατικές δυνατότητες της τέχνης, συγχέοντας δύο είδη που τελικά αλληλοσυμπληρώνονται.
Ριάννον Μόργκαν - χορός
Ιώ Λε Μολλερ - μπαγιάν, performance

ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού

Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Εγγραφές και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr
και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ



isitsoΡιάννον Μόργκαν
Η Ριάννον Μόργκαν είναι Βρεττανίδα/Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφος που ξεκίνησε με το καλλιτεχνικό πατινάζ ως αθλήτρια διεθνούς επιπέδου. Μετά που παρακολούθησε την παράστασης της Πίνα Μπάους Παλέρμο Παλέρμο, αποφάσισε να ακολουθήσει σταδιοδρομία στο χορό και σπούδασε χορό στο Rambert School of Dance του Λονδίνου.
΄Εχει χορέψει με πολλούς επιφανείς χορογράφους όπως ο Nigel Charnock (DV8 Company), Willy Cardona , Nicolas Vladyslav ( Sidi Larbi Cherkaoui) και τον Ακραμ Καν στην παράσταση που παρουσίασε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012, καθώς και με τις ομάδες Volcano Theatre (U.K), Cocoon Dance (Γερμανία) και τώρα χορεύει με την ομάδα του Henri Oguike Dance Company ( U.K)
Το 2013 τελείωσε το πτυχίο ΜΑ (Μάστερς) με θέμα την Ανατολική Φιλοσοφία και τον Χορό στη Σχολή London Contemporary Dance του Λονδίνου και αποφάσισε να ξεκινήσει την δικιά της χορογραφική δουλειά με τη μουσικό Ηώ Λε Μολέρ Μόκα.
Η συνεργασία τους τις έφερε να δώσουν παραστάσεις σε Φεστιβάλ στην Ευρώπη και να δημιουργήσουν την προσωπική τους μορφή ενώνοντας τη ζωντανή μουσική με το χορό. Με το πάθος της για το χορό, η Ριάννον πάντα δράττει κάθε ευκαιρία για να προωθήσει περαιτέρω τα καλλιτεχνικά της όρια και να μοιραστεί την τέχνη της
Ιώ Λε Μολλερ

Η Ιώ Λε Μολλερ ξεκίνησε το κλασικό ακορντεόν σε ηλικία 14 χρόνων. Μισή Ελληνίδα, μισή Γαλλίδα, έχει σπουδάσει στο Λουξεμβούργο, στη Γερμανία και στο Λονδίνο (στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής). Παράλληλα με παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, η Ιώ έχει βάλει στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες του οργάνου της, επιδεικνύοντας δημιουργικότητα και συμμετέχοντας σε κάθε είδους σχέδια.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:
http://www.youtube.com/watch?v=xHS4yLJ4zTo