Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #433
Η υποψηφια ταινία για τα Βραβεία LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ραγισμένα Όνειρα του Φέλιξ Φαν Γρούνινγεν προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της πολυσυζητημένης ταινίας Η Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς, που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος φιλοξενεί την ταινία της Μαρίας Ηλιού Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου: Διωγμός & Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία-Ελλάδα 1922-1924. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει το αφιέρωμα Αμερικάνικο περιθώριο: εξέγερση και πειθαναγκασμός.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (28/11 - 04/12/2013)
ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
Φέλιξ Φαν Γρούνινγεν
Βέλγιο
2013
  Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ 
Αμπντελατίφ Κεσίς
Γαλλία
2013
 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μαρία Ηλιού
Ελλάδα
2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Το αφιέρωμα Αμερικάνικο περιθώριο: εξέγερση και πειθαναγκασμός παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
Κάτω από την ίδια ομπρέλα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η μπίρα Fischer στήνουν ένα πρωτότυπο σκηνικό με δεκάδες «αιωρούμενες» ομπρέλες στις οδούς Πρ. Κορομηλά και Λασσάνη. Το πρότζεκτ θα ανοίξει κινηματογραφικά η προβολή της ταινίας Οι Ομπρέλες του Χερβούργου του Ζακ Ντεμί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 14.00 στο Ολύμπιον.
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα
Το 54ο ΦΚΘ μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.