Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή δεν είναι η τραπεζική ένωση που χρειάζεται η Ευρώπη

Banks' NewsEmail Email

TOP STORY

Αυτή δεν είναι η τραπεζική ένωση που χρειάζεται η Ευρώπη

european bank branches1Μόλις πέντε χρόνια από τότε που οι σχολιαστές άρχισαν να κάνουν έκκληση για έναν κοινό υπερεθνικό μηχανισμό προστασίας για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών πλησιάζουν επιτέλους στην επίτευξη ενός τέτοιου μηχανισμού, φτάνοντας σήμερα σε ευρεία πολιτική συμφωνία.

ΕΚΤ: Τεστ αξιοπιστίας


Euro-bills-001Ήταν ένα αρκετά βίαιο πλήγμα για τον κατά τα άλλα αδιάφορο κόσμο των δημοσιονομικών κανονισμών. Τον Ιούνιο του 2011 ο Jochen Sanio, τότε επικεφαλής της BaFin, της γερμανικής οικονομικής εποπτικής αρχής, δήλωσε στους ρυθμιστικούς ομόλογούς του στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) ότι στερούνταν νομιμότητας και διακινδύνευαν τη δυσφήμηση.

Τα ρίσκα μιας αδύναμης τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ

euro-elleimma1Μόλις έναν χρόνο μετά τη συμφωνία για την οικοδόμηση μίας ολοκληρωμένης τραπεζικής ένωσης, η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα του να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη δημιουργία μίας ενιαίας εποπτικής αρχής, ενός βιβλίου κανονισμών για τις τράπεζες, ενός κοινού ταμείου εξυγίανσης και εναρμονισμένων εθνικών μηχανισμών ασφάλισης των καταθέσεων.

Η Ελλάδα την επόμενη τετραετία θα χρεοκοπήσει ή θα βγει από το ευρώ

greek-crisisΗ μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και τη νέα κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού την επόμενη τετραετία θα προέλθει από την εξελισσόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναφέρει ο σχολιαστής της εφημερίδας Financial Times Β.Μίνχαου σε άρθρο του με τίτλο: «Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρειαστεί να αθετήσει υποσχέσεις της».