Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #436
Ταινίες για όλους αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον: ο Μπάτλερ του Λι Ντάνιελς αφηγείται την ιστορία ενός αφρο-αμερικανού μπάτλερ στον Λευκό Οίκο ο οποίος υπηρέτησε οκτώ αμερικανούς Προέδρους, ενώ το φιλμ κινουμένων σχεδίων Ψυχρά και Ανάποδα, είναι μια διασκεδαστική κωμωδία ιδανική για τους μικρούς σινεφίλ! Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της βραβευμένης με τη Χρυσή Άρκτο και το βραβείο FIPRESCI στο Βερολίνο ρουμάνικης ταινίας Οικογενειακή υπόθεση του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ. Παράλληλα, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει μέσα από το αφιέρωμα  Τόποι και Εποχές: Με τα μάτια των παιδιών μια επιλογή εξαιρετικών ταινιών με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (19 - 25/12/2013)
Ο ΜΠΑΤΛΕΡ
Λι Ντάνιελς
ΗΠΑ, 2013
  ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ
Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
ΗΠΑ, 2013
 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
Ρουμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Με ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη ζωή μέσα από τη ματιά των παιδιών αποχαιρετά το 2013 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο Τόποι και Εποχές: Με τα μάτια των παιδιών θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2013.
 
Κινηματογραφικά χριστουγεννιάτικα δώρα
Επισκεφτείτε τα πωλητήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στο Μουσείο Κινηματογράφου και δώστε στα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα σας μια κινηματογραφική διάσταση!
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα
Το 54ο ΦΚΘ μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.