Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


Δώρα για όλους στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Εδώ υπάρχει ένα δώρο για τον καθένα.
Επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και χαρίστε στους αγαπημένους σας το καλύτερο δώρο: ΒΙΒΛΙΑ! Για όλους εσάς που θα περάσετε από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ κατά τη διάρκεια των εορτών (έως και τις 7 Ιανουαρίου 2014), σας περιμένει ένα δώρο.
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διατίθενται ορισμένες μεταξοτυπίες του Γιάννη Ψυχοπαίδη σε πολύ ελκυστικές τιμές. Μια ευκαιρία να περιηγηθείτε και στη νέα έκθεση του ζωγράφου αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη που φιλοξενείται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα Χριστούγεννα του Κλουζ του Γίργκεν Μπανσέρους
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:30 το απόγευμα
Για παιδιά από 6 ετών
Ο ντετέκτιβ Κλουζ και ο εμψυχωτής Γιώργος Λυμπέρης σας περιμένουν να εξιχνιάσετε
την πιο μυστηριώδη υπόθεση των Χριστουγέννων.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
Η Μυλωνού

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Μια εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Μην τη χάσετε!
Η Μυλωνού κέρδισε την περασμένη χρονιά, όπου κι αν παρουσιάστηκε, το γέλιο και το χειροκρότημα μικρών και μεγάλων. Φέτος τα Χριστούγεννα κάνει μια στάση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με τις ίδιες βαλίτσες όπου χωρούν τα πρωτότυπα μουσικά της όργανα, οι κούκλες από απλά εργαλεία καθημερινής χρήσης και φυσικά τα τρία παραμύθια από τη λαϊκή αφηγηματική μας παράδοση!
Μια διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα και κουκλοθέατρο.
Είσοδος: 8 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60 λεπτά. Ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 3003580.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής
Βιωματικό σεμινάριο με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα Ευάγγελο Ζουμπανέα με αφορμή το νέο του βιβλίο THIN…POSITIVE
Τετάρτη,15 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
• Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;
• Πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει την ψυχολογία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε;
• Πότε γίνεται προβληματική η σχέση με το φαγητό;
• Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται οι διαταραχές στην πρόσληψη της τροφής (ανορεξία, βουλιμία κ.ά.);
Σε αυτό το σεμινάριο θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη διατροφή μας.
Πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στα σημαντικότερα κομμάτια της ανθρώπινης φυσιολογίας της πείνας, όπως η λειτουργία των αισθητήρων πείνας, των ορμονών, νευροδιαβιβαστών και θρεπτικών συστατικών που επηρεάζουν την πείνα, την όρεξη και τον κορεσμό. Επιπλέον, θα γίνει επεξήγηση των φυσιολογικών μηχανισμών που επηρεάζονται, όταν ένα άτομο πάσχει από διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Θα κατανοήσουμε το πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται ένα άτομο σε σχέση με τους μηχανισμούς πείνας και κορεσμού. Θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις βασικές αρχές διαμόρφωσης ενός διατροφικού πλάνου κατάλληλου για τη λειτουργική επαναφορά των μηχανισμών πείνας και κορεσμού, καθώς και συμβουλές για τρόφιμα και συνδυασμούς που είναι απαραίτητο να εφαρμόσει το άτομο στην καθημερινή του διατροφή, προκειμένου να επανέλθει σε φυσιολογικό σωματικό βάρος, καθώς και για συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λάβει ώστε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.
Ελεύθερη είσοδος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το σεμινάριο.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Ευάγγελο Ζουμπανέα θα βρείτε ΕΔΩ και για το βιβλίο του ΕΔΩ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μπαμπούλες Πανεπιστημίου
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Ο νεαρός Μάικ ανυπομονεί να ξεκινήσει το Μπαμπουλοπανεπιστήμιο και να εκπληρώσει το όνειρό του: να γίνει φοβιστής στην Μπαμπούλας Α.Ε. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα σχεδίασε, καθώς στην ίδια σχολή ο Σάλι, που είναι παιχνιδιάρης και νταής,
συγκρούεται συνεχώς μαζί του.
Ώσπου αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του πανεπιστημίου.
Ελάτε να ακούσετε την «τρομακτική» ιστορία τους και να γίνετε κι εσείς οι καλύτεροι φοβιστές με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι
Ένα βιωματικό εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 4-6 ετών με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 17 και 31 Ιανουαρίου, 7 και 21 Φεβρουαρίου 2014
Κόστος: 50 € για κάθε παιδί -45 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί:
• Πώς οι λέξεις που πληγώνουν μπορούν να γίνουν λέξεις που χαϊδεύουν;
• Αν η φουσκωμένη μας κοιλιά είχε φωνή, τι θα μας έλεγε;
• Τι θέλει να μας πει μια ουρά που κουνιέται;
• Πώς ένα κομμάτι πηλού μπορεί να διώξει τη ζήλια ή τον θυμό;
Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι, τη δράση και τις κατασκευές δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν με τον δικό τους τρόπο πώς μπορούν να σέβονται το σώμα τους και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους.
Το εργαστήρι βασίζεται στα βιβλία Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε, Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε και Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία στα οποία βασίζεται το εργαστήρι.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 45 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Λαγωνικά, σερίφηδες και άπαικτοι ντετέκτιβ
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι
Μετά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων, συνεχίζουμε με τους μικρούς φίλους του αστυνομικού και της περιπέτειας με νέες αναγνωστικές και συγγραφικές δράσεις.
Τι μπορεί να δώσει έμπνευση για μια αστυνομική ιστορία; Μπορεί να βρούμε αυτό το υλικό στην καθημερινή μας ζωή;
Μαθαίνουμε να στήνουμε μια ιστορία με μυστήριο και αγωνία! Ο αναγνώστης να μην μπορεί να σταματήσει να διαβάζει...
Ακόμη: διαβάζουμε βιβλία, τα σχολιάζουμε, παρουσιάζουμε τους ήρωες, τους ζωντανεύουμε, παίζουμε αποσπάσματα από τις δικές μας ιστορίες και φτιάχνουμε χειροποίητα βιβλία.
Σας περιμένουμε και μην ξεχάσετε: στην πρώτη μας συνάντηση φέρτε τον δικό σας αγαπημένο ήρωα, ζωγραφισμένο από σας, όπως τον φαντάζεστε, ή το αγαπημένο σας βιβλίο.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι εκδηλώσεις μας για παιδιά κάθε Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ το ημερολόγιο των εκδηλώσεων και επιλέξτε όποια σας αρέσει. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανοίγει τις πόρτες του σε όσους ενδιαφέρονται για αυτομόρφωση και διά βίου μάθηση. Έπειτα από οκτώ χρόνια πετυχημένης λειτουργίας, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ συνεχίζει δυναμικά συμπεριλαμβάνοντας στις δραστηριότητές του ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2014.
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω σεμινάρια-εργαστήρια:
1. Εργαστήρι δημοσιογραφίας και επικοινωνίας για θέματα Πολιτιστικού και Κοινωνικού ρεπορτάζ (διάρκεια: 27 διδακτικές ώρες / 9 συναντήσεις) με τη Μικέλα Χαρτουλάρη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 22/1/2014, στις 6 μ.μ.
2. «Επτά τέχνες - Επτά συναντήσεις», Η εμψύχωση και η θεατρική αγωγή ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας (διάρκεια: 21 διδακτικές ώρες / 7 συναντήσεις) με την Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 29/1/2014, στις 6 μ.μ.
3. Κατάρτιση επιμελητών - διορθωτών κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 17 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 5/2/2014, στις 6 μ.μ.
4. Επιμέλεια – Διόρθωση λογοτεχνικών κειμένων, Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 5/2/2014, στις 6 μ.μ.
5. Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 10 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
6. Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, Πεζογραφία (για αρχαρίους) (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
7. Συγγράφοντας μια ερευνητική εργασία Σχεδιασμός, μεθοδολογία και τεχνικές συγγραφής εμπειρικής εκπαιδευτικής έρευνας (διάρκεια: 8 ώρες / 4 συναντήσεις) με τη Βασιλεία Χατζηνικήτα
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 24/2/2014, στις 6 μ.μ.
8. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Γιώργο Φλωράκη, Δημήτρη Σούλτα, Γιάννη Κουλουκάκο
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 10/2/2014, στις 6 μ.μ.                       
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
Το εορταστικό ωράριο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ είναι:
Δευτέρα 23/12: 9:00-21:00
Τρίτη 24/12: 9:00-18:00
Παρασκευή 27/12: 9:00-21:00
Σάββατο 28/12: 9:00-20:00
Δευτέρα 30/12: 9:00-21:00
Τρίτη 31/12: 9:00-18:00
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα παραμείνει κλειστός τις αργίες, στις 29 Δεκεμβρίου και στις 2 Ιανουαρίου.
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.