Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα ρίσκα μιας αδύναμης τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ

Banks' NewsEmail Email

Τα ρίσκα μιας αδύναμης τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ


euro-elleimma1Μόλις έναν χρόνο μετά τη συμφωνία για την οικοδόμηση μίας ολοκληρωμένης τραπεζικής ένωσης, η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα του να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη δημιουργία μίας ενιαίας εποπτικής αρχής, ενός βιβλίου κανονισμών για τις τράπεζες, ενός κοινού ταμείου εξυγίανσης και εναρμονισμένων εθνικών μηχανισμών ασφάλισης των καταθέσεων.

Η Ελλάδα την επόμενη τετραετία θα χρεοκοπήσει ή θα βγει από το ευρώ


greek-crisisΗ μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και τη νέα κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού την επόμενη τετραετία θα προέλθει από την εξελισσόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναφέρει ο σχολιαστής της εφημερίδας Financial Times Β.Μίνχαου σε άρθρο του με τίτλο: «Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρειαστεί να αθετήσει υποσχέσεις της».

Κούρεμα και ΔΝΤ «φεύγουν» από την Ελλάδα…


daneiaΤα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους συνεχίζουν και αιωρούνται αν και από πλευράς ΔΝΤ υποστηρίζουν πως χωρίς «κούρεμα» το χρέος δεν γίνεται βιώσιμο. Από το άλλο «στρατόπεδο» η Ευρωζώνη, με επικεφαλής τον Σόιμπλε και με «συμπαίκτες» τους Όλι Ρεν (Κομισιόν) και Άσμουσεν (ΕΚΤ), επιμένει πως δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση για «κούρεμα».

ΕΚΤ: Ενα βήμα πριν το "τύπωμα" χρήματος...


ecbbbbbbbbbbΚατά τα φαινόμενα και με τις υπάρχουσες συνθήκες ο πρόεδρος της ΕΚΤ έχοντας δεχθεί πιέσεις του ΟΟΣΑ, αλλά και «σπόντες» από τους Αμερικανούς, θα προχωρήσει σε «ψαλίδισμα» χρημάτων στα πρότυπα των ΗΠΑ και προσφάτως της Ιαπωνίας.