Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival



 
FestivalNews #435
Η βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο και το βραβείο FIPRESCI στο Βερολίνο ρουμάνικη ταινία Οικογενειακή υπόθεση του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές των ταινιών Behind the Candelabra του Στίβεν Σόντερμπεργκ και Ραγισμένα Όνειρα του Φέλιξ φαν Γρούνινγεν. Στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή το αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ενώ ακολουθεί το καθιερωμένο αφιέρωμα Σεξ, Προβλήματα και Σινεμά 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (12 - 18/12/2013)
ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
Φέλιξ φαν Γρούνινγεν
Βέλγιο, 2013
  BEHIND THE CANDELABRA
Στίβεν Σόντερμπεργκ
ΗΠΑ, 2013
 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
Ρουμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Rainer Werner Fassbinder: Πληθωρικός και ενοχλητικός, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
 
Ειδική προβολή για τους κατόχους CineΚάρταF
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει αποκλειστικά για τους κατόχους της CineΚάρταF την ειδική προβολή της ταινίας The Grandmaster του Γουόνγκ Καρ Γουάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:00, στο Ολύμπιον.
 
Παρουσίαση λευκώματος
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη συντακτική ομάδα της STARLETS Collection και τις Εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ διοργανώνουν την παρουσίαση του λευκώματος ΠΡΟΣΕΧΩΣ. Με τις αφίσες και τα σχέδια για τον κινηματογράφο του Γιώργου Βακιρτζή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
 
Σεξ, προβλήματα και σινεμά 2013
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) και το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Α.Π.Θ. (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) διοργανώνουν για 13η συνεχή χρονιά, το αφιέρωμα Σεξ, προβλήματα και σινεμά 2013.
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα
Το 54ο ΦΚΘ μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.