Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται η χρονιά της κάθαρσης

Banks' News

TOP STORY

Έρχεται η χρονιά της κάθαρσης

bank logos 390 2503Αν το νέο έτος που μας αφήνει ήταν εξουθενωτικό για τις ελληνικές τράπεζες, τότε το 2014 θα είναι «εξαντλητικό». Γιατί τα ανοιχτά μέτωπα είναι τόσα πολλά, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το τραπεζικό τοπίο του μέλλοντος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΕΚΤ: Η μείωση της πλεονάζουσας ρευστότητας και η πτώση του πληθωρισμού αυξάνει την πίεση

ecbbbbbbbbbbΗ πλεονάζουσα ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης είναι πιθανό να υποδιπλασιαστεί αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι τράπεζές της αντλούν ως τώρα πολύ λιγότερα κεφάλαια από αυτά που τους έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), γεγονός το οποίο ωθεί προς τα πάνω την ισοτιμία του ευρώ και εντείνει την πίεση στο διοικητικό συμβούλιο του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ να αναλάβει περαιτέρω δράση.

Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Ένα νόμισμα δυο όψεων

daneiaΟι κυρίαρχοι του σύμπαντος είναι μετριοπαθείς. Οι πολιτικοί, οι ρυθμιστικές αρχές και το ευρύτερο κοινό έχουν καταλήξει να περιφρονούν τους επενδυτικούς τραπεζίτες. Και τώρα, έχουν παγώσει και οι επενδυτές μετοχών.

Με αισιοδοξία ξεκινούν το νέο έτος οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες

banksΜε αισιοδοξία ξεκινούν το νέο έτος οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, μετά την ιστορική σε μέγεθος αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στη διάρκεια του περασμένου έτους.