Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Παίδες, καλή χρονιά! Είχα καιρό να στείλω newsletter επειδή δεν είχα κάτι καλό να γράψω και δεν ήθελα ούτε θέλω να σας δυσαρεστήσω με τις ανοησίες μου. Αλλά, πιστέψτε με: Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το πρόσφατο 25ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία τη στιγμή που τα χρήματα είναι πολλά περισσότερα για τις αφορολόγητες αμοιβές των τραυματιοφορέων, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού, των φακελακίων που απαιτούνται για τους γιατρούς και όλων των άλλων άτυπων δαπανών που διατηρούν την κρατική μηχανή καλολαδωμένη σε λειτουργία. Δεν μπορώ να γράψω ούτε για το 1 ευρώ που απαιτείται για την κάθε συνταγή όταν η συνταγογράφιση είναι κατευθυνόμενη σε συγκεκριμένα προϊόντα από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Κατά τη δική μου άποψη τα χρήματα που χάνονται στο «σύστημα» για την αφορολόγητη οικονομική υποστήριξη των παραγόντων που συγκροτούν το σύστημα είναι από τα περισσότερα από αυτά που φαίνονται.
Μου είναι αδύνατο να γράψω για τις απολύσεις των γιατρών στο ΕΟΠΥΥ επειδή ο ΕΟΠΥΥ και οι γιατροί, προ πολλού, απέλυσαν τους ασφαλισμένους. Το παιχνίδι παίζεται χωρίς τους ασφαλισμένους. Ούτε ο ΕΟΠΥΥ ούτε οι γιατροί είχαν ποτέ ανάγκη τους ασφαλισμένους. Όλη η ιστορία γίνεται για το ασφαλιστικό βιβλιάριο των ασφαλισμένων. Ανέκαθεν ο πελάτης ήταν το ασφαλιστικό βιβλιάριο και όχι ο ασφαλισμένος. Όμως τώρα πλέον είναι αργά!
Δεν μπορώ να γράψω για την πλαστογραφία του Λιάπη επειδή αυτός άνθρωπος, την εποχή που ήταν υπουργός μεταφορών, έχει κάνει μια πολύ μεγαλύτερη πλαστογραφία: Πλαστογράφησε τα απροσπέλαστα λεωφορεία και τα απροσπέλαστα μέσα μαζικών μεταφορών σε προσπελάσιμα προσθέτοντας το σύμβολο της πρόσβασης και της προσπέλασης σε χιλιάδες απροσπέλαστα λεωφορεία, στο προαστιακό, στον ΟΣΕ χωρίς κανείς πολίτης, ψηφοφόρος ή συνδικαλιστής να διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα όλοι συμμετείχαν στις επιτροπές του υπουργείου συγκοινωνιών και καυγάδιζαν όχι για το ποιοι θα συμμετέχουν στη συγκρότηση των επιτροπών αλλά για το ποιοι δεν θα συμμετέχουν.
Δεν μπορώ να γράψω για τον Τομπούλογλου και την λογική μίζα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ τη στιγμή που το πρόβλημα με το ΕΣΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν αντιδρά κανένας. Πόσα προγράμματα κυρίως πληροφορικής διαφημίζονται τη στιγμή που οι ιστοσελίδες τους είναι πιο φτωχές από ανύπαρκτες; Πόσα λεφτά πήραν για να κατασκευάσουν αυτές τις ανόητες ιστοσελίδες που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε ΑμεΑ; Τι περισσότερο χρειάζονται οι πολίτες με αναπηρίες για να αντιδράσουν; Περιμένουν το http://www.disabled.gr/ να τους το υπενθυμίσει; Δεν το βλέπουν μόνοι τους; Δεν ξέρουν, δεν έχουν ακούσει ούτε έχουν ποτέ συμμετέχει παθητικά ή ενεργητικά στο παιχνίδι των εκατομμυρίων που παίζεται πίσω από τις πλάτες τους για αυτούς χωρίς αυτούς; Ας μην κοροϊδευόμαστε το ξέρουν και έχουν εκλογικεύσει το παιχνίδι για αυτούς χωρίς αυτούς. Και το χειρότερο; Όσοι μπορούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων συμμετέχουν χωρίς τύψεις.
Το http://www.disabled.gr/ δεν μπορεί να βοηθήσει την κοινότητα των αναπήρων όταν η ίδια η κοινότητα και οι ίδιοι οι πολίτες με αναπηρίες δεν ενδιαφέρονται. Αυτοί που κάνουν τις απάτες, τις πλαστογραφίες και υλοποιούν προγράμματα στην ξεπέτα έχουν πολλούς δικηγόρους και νομικούς συμβούλους και μάλιστα με την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Ας επιστρέψουμε στα δικά μας: Οι ειδήσεις πλέον βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/ και κάνω προσπάθεια να βρίσκω εγκαίρως τις ειδήσεις που κατά τη γνώμη μου έχουν νόημα.
Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση ανακάλυψε τις κοινωνικές κατοικίες για τους άστεγους http://www.disabled.gr/lib/?p=53067 ύστερα από παρότρυνση της τρόικας και είναι υποψήφιες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Είναι πλέον βέβαιο πως κάποια στιγμή που θα χρειασθεί να υποβληθούν προτάσεις για τη χρηματοδότησητόσο η κυβέρνηση όσο και οι παράγοντες που διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα γράψουν τις εκθέσεις ιδεών με θέμα «κοινωνικές κατοικίες» και σίγουρα θα επιχορηγηθούν εάν και εφόσον οι προτάσεις τους αντανακλούν το ύφος και το ήθος των «αξιολογητών». Άλλωστε στην Ελλάδα όλες οι κοινωνικές πολιτικές γίνονται με την χρηματοδότηση των τοκογλύφων της Ε.Ε. και της τρόικας αφού οι έντιμοι και υπερήφανοι Έλληνες δεν έχουν βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη για κοινωνική πολιτική. Δεν περιμένουμε να γίνει τίποτα γιατί ο στόχος θα είναι η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και όχι βέβαια οι κοινωνικές κατοικίες που θα μπορούσαν να επεκταθούν και στους ανθρώπους με αναπηρίες που ποτέ του
ς δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν μια κατοικία. Και επειδή οι καιροί είναι ύποπτοι χρειάζεται να πω πως το http://www.disabled.gr/ δεν θα καταθέσει καμία πρόταση και δεν ενδιαφέρεται να επιχορηγηθεί.
Η Νάνσυ Σπετσιώτη έκανε ταινία και μπορείτε να δείτε ένα τρυφερό στιγμιότυπο μόνο για έλληνες στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53059 μαζί με μια συνέντευξη της Νάνσυς.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53023 μπορείτε να διαβάσετε τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί να μεταβιβαστεί μια άδεια πωλητή για λαϊκή αγορά λόγω αναπηρίας.
Διαβάστε μια εξαιρετική συνέντευξη της κυρίας Καφέτση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=52899 για το εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης του οποίου είναι διευθύντρια.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53012 θα βρείτε ένα κατάλογο από ασθένειες και παθήσεις που εξαιρούνται από την επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή.
Η κυβέρνηση προγραμματίζει να κάνει ψηφιακή τη θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων http://www.disabled.gr/lib/?p=53014 και όχι δεν υποπτεύομαι πως πίσω από αυτή την «πολιτική» βρίσκεται κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αυτό έλειπε η κυβέρνηση να βάλει τα λεφτά από την τσέπη της. Πάλι οι τοκογλύφοι της Ε.Ε. και της τρόικας θα πληρώσουν και ο ρόλος της κυβέρνησης θα είναι να απορροφήσει τα κονδύλια. Δεν θέλω να ξέρω ποιος θα είναι ο ανάδοχος που θα απορροφήσει αυτά τα κονδύλια στην τσέπη του. Ούτε θέλω να ξέρω τι πληροφορικό σύστημα θα παραδώσει.
Διαβάστε το πιο πρόσφατο κείμενό του Adolf Ratzka για την ανεξάρτητη διαβίωση http://www.disabled.gr/lib/?p=52777 σε μετάφραση από τη Γεωργία Φύκα επειδή δεν έχετε λόγο να είσαστε προκατειλημμένοι και να αποφεύγετε την προσεκτική ανάγνωση και την σοβαρή ενημέρωση. Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα άθροισμα πολιτικών, μεθοδολογιών και τρόπων ζωής που έχουν περιγραφεί διεθνώς με μεγάλη αυστηρότητα. Κάτω από το http://www.disabled.gr/ θα βρείτε εκατοντάδες κείμενα ίσως όλα τα κείμενα που αφορούν στην ανεξάρτητη διαβίωση διεθνώς και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα.
Να θυμάστε πως κάτω από το http://www.disabled.gr/ καθημερινά δημοσιεύονται όλες οι σοβαρές ειδήσεις που αφορούν στις κινητικές αναπηρίες (κυρίως). Συγκεκριμένα οι ειδήσεις βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/lib/?cat=2 και όπως θα δείτε σας ενδιαφέρουν. Η Ελλάδα έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Πρέπει πλέον να ενημερώνεστε για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις αλλαγές και ίσως κάποτε κάποιοι τυχεροί να αναδειχθούν και ως φορείς αλλαγών.

Καλή σας χρονιά και προσοχή στην προπαγάνδα από όπου και εάν προέρχεται http://www.disabled.gr/ !