Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Disabled.GR

Δύσκολες εποχές που γίνονται ακόμη δυσκολότερες από την αδυναμία της δημόσιας διοίκησης να καταλήξει όπου και εάν καταλήξει. Όταν έγινε το εργόσημο έγινε για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και για να εμποδιστεί η εισφοροδιαφυγή. Αρχικά ξεκίνησε με ασφαλιστικές εισφορές του 20% επί της αμοιβής, ύστερα το 20% έγινε 25% και τώρα με νέο νομοθέτημα το κράτος υπαινίσσεται και κάτι για αποδοχές άδειας, επιδόματα αδείας, λήψη κανονικής άδειας, επιδόματα εορτών, αποζημιώσης λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και άλλα περίεργα που δεν περιλαμβάνονται στην φύση, στο χαρακτήρα και στο περιβάλλον της εργασίας. Διαβάστε το σχετικό νομοθέτημα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53883 για να θαυμάσετε δημιουργική έμπνευση του νομοθέτη.
Επειδή το περιβάλλον που δημιουργείται είναι άκρως επικίνδυνο στο http://www.disabled.gr/lib/?tag=ergosimo θα βρείτε όλα τα δημοσιεύματα για το εργόσημο.
Προσωπικά αναρωτιέμαι γιατί έγινε το εργόσημο; Σε τι μας πείραζε ο παλιός τρόπος για την απασχόληση των προσωπικών βοηθών; Για ποιο λόγο έκαναν κάτι που είναι και πιο ακριβό και χρειάζεται οπωσδήποτε τη συνδρομή φοροτεχνικού και νομικού και το τελικό κόστος απασχόλησης προσωπικών βοηθών αγγίζει το κόστος των βορείων κρατών με μία όμως ουσιώδη διαφορά: Στα βόρεια κράτη χρηματοδοτείται και η απασχόληση των προσωπικών βοηθών αλλά χρηματοδοτείται και το κόστος του Λογιστηρίου. Επιπλέον στο συνολικό κόστος περιλαμβάνεται και το 20% της αμοιβής των κέντρων για την ανεξάρτητη διαβίωση που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Πώς τα καταφέρνουμε σε αυτό το κράτος να τα κάνουμε όλα ακριβότερα και πιο ανασφαλή; Γιατί, φίλοι και φίλες, με το http://www.disabled.gr/lib/?p=53883 ανοίγονται θέσεις εργασίας σε λογιστές και σε δικηγόρους άλλα ο εργοδότης με αναπηρία υπάρχει σε καθεστώς παρανομίας. Το κράτος θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κάνει προσπελάσιμες φυλακές για να κλείσει τους τετραπληγικούς επειδή αποκλείεται να υπάρξει Έλληνας τετραπληγικός που να μην παρανομήσει και ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και ως προς την εφορία επειδή αυτά τα επιδόματα μπορούν να είναι μόνο «μαύρα» αλλά εάν είναι «μαύρα» τότε δεν είναι επιδόματα.
Ο εργοδότης με παραπληγία ή τετραπληγία είτε πληρώσει είτε δεν πληρώσει είναι παράνομος!
Διαβάστε το http://www.disabled.gr/lib/?p=53883 και θα ήθελα πολύ την άποψή σας.
Θα έγραφα πολλά περισσότερα για τα προβλήματα που προκαλούνται από αυτό το νομοθέτημα αλλά φοβάμαι μη με επικηρύξει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Και μια και μιλάμε για το εργόσημο και τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή των τετραπληγικών στο www.disabled.gr/lib/?tag=abuse έχω συγκεντρώσει αρκετά δημοσιεύματα για την κακομεταχείριση που υφίστανται οι άνθρωποι με τετραπληγίες και άλλες σοβαρές αναπηρίες στην Ελλάδα. Πολλά δημοσιεύματα έχουν χαθεί επειδή το σύστημα που είχαμε για την καταχώρηση των ειδήσεων από το 2003 μέχρι σήμερα έχει καταργηθεί.
Σύμφωνα με το http://www.disabled.gr/lib/?p=53853 επιστρέφει το ΕΚΑΣ για τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες, αλλά δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος. Το δημοσίευμα στηρίζεται σε δηλώσεις του υπουργού που στηρίζονται σε δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Ο ΟΑΕΔ λειτουργεί αρκετά προγράμματα που ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν. Διαβάστε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53287 και ότι κάνετε να το κάνετε με δική σας ευθύνη.
Εξαιρούνται επιπλέον 43 νοσήματα από το σταδιακό και περιοδικό έλεγχο των ΚΕΠΑ. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53265 με δική σας ευθύνη.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=53887 θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κυρίας Άννας Καφέτση διευθύντριας του εθνικού μουσείου σύγχρονης τέχνης.
Όλες οι άλλες ειδήσεις βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με οτιδήποτε νέο.
Σε ό,τι αφορά στο περιοδικό Αυτονομία (το πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) η έκδοσή του έχει ανασταλεί. Υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα με τα ΕΛΤΑ που δεν παρέδιδαν το περιοδικό στους συνδρομητές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Όπως καταλαβαίνετε η διακίνηση του περιοδικού είχε γίνει αδύνατη.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/, admin@disabled.gr