Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival



FestivalNews #441
Μετά την μεταμεσονύχτια πρεμιέρα του προηγούμενου Σαββάτου, το πολυσυζητημένο Nymphomaniac του Λαρς φον Τρίερ, επανέρχεται στο Ολύμπιον, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη την άγρια και ποιητική ιστορία του ταξιδιού μιας γυναίκας η οποία έχει αυτο-διαγνωσθεί ως νυμφομανής. Στην ίδια αίθουσα, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Ρενουάρ του Ζιλ Μπουρντό (Επίσημη Υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2014) ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η υποψήφια για έξι Όσκαρ ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, Nebraska. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο ιταλό δημιουργό Μικελάντζελο Αντονιόνι που σφράγισε μοναδικά με το έργο του τον παγκόσμιο κινηματογράφο.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (30/1/2014 - 5/2/2014)
NYMPHOMANIAC: ΜΕΡΟΣ Α΄
Λαρς φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
  ΡΕΝΟΥΑΡ
Ζιλ Μπουρντό
Γαλλία, 2012
 
NEBRASKA

Αλεξάντερ Πέιν
ΗΠΑ, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Τέσσερις κλασικές και πολυβραβευμένες ταινίες, σημεία αναφοράς στην έβδομη Τέχνη, του σπουδαίου κινηματογραφιστή, Μικελάντζελο Αντονιόνι, φέρνει στη μεγάλη οθόνη το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Μικελάντζελο Αντονιόνι: Βυθομετρώντας την άβυσσο. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2013.
 
Κινηματογραφικές εκδόσεις στα Πωλητήρια του ΦΚΘ
Επισκεφτείτε τα πωλητήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στο Μουσείο Κινηματογράφου και βρείτε ενδιαφέρουσες εκδόσεις από παλαιότερες διοργανώσεις, μονογραφίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, αναμνηστικά και δώρα!