Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Εκτροχιάζεται η αύξηση της Eurobank;

Banks' NewsEmail Email

TOP STORY

Εκτροχιάζεται η αύξηση της Eurobank;

euroabankΜια νομοθετική ρύθμιση λίγων αράδων, που έχει «κολλήσει» κάπου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, περιμένει εναγωνίως η διοίκηση της Eurobank, καθώς, εάν η ρύθμιση δεν ψηφισθεί το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου, η σχεδιαζόμενη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου «εκτροχιάζεται» και μετατίθεται χρονικά περί τους τρεις μήνες αργότερα.

Τι ψάχνουν τα «αρπαχτικά» funds Oaktree Capital και Brevan Howard;


capitalH απόβαση του αμερικανικού fund-κολοσσού Oaktree Capital Management, που συνολικά διαχειρίζεται 80 δισεκατομμύρια δολάρια στην ελληνική τραπεζική αγορά είναι γεγονός και επιβεβαιώνει τόσο το άνοιγμα της διαδικασίας πώλησης προβληματικών δανείων από τις ελληνικές τράπεζες όσο και την ποιότητα των κεφαλαίων που γυροφέρνουν την Ελλάδα.

Το πραγματικό σκάνδαλο με το «κανόνι» του Τ.Τ.


taxtamΎποπτες χορηγήσεις δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «ξεσκονίζει» η Δικαιοσύνη, φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση ακόμη και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Δ. Κοντομηνάς. Παρόλα αυτά, αλγεινή εντύπωση στους γνωρίζοντες προκαλεί η έλλειψη ουσιαστικής εισαγγελικής έρευνας για το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε στο «λουκέτο» της ιστορικής δημόσιας τράπεζας.

Έξοδος από μνημόνιο στην... πλάτη των τραπεζών


banksΤο δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο, την ώρα που το Βερολίνο φαίνεται να απεργάζεται διαιώνιση των μνημονίων, δείχνει ο Γ. Στουρνάρας: αυτή η έξοδος, όπως με σαφήνεια υπαινίχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, μπορεί να γίνει στην... πλάτη των τραπεζών, αν αυτές αποδείξουν ότι είναι βιώσιμες, χωρίς να χρειάζεται το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.