Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #439
Δυο νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον. Πρόκειται για τη γαλλική βιογραφική ταινία Ρενουάρ του Ζιλ Μπουρντό, που αποτελεί την Επίσημη Υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2014 και το Oh Boy, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γερμανού Γιαν Όλε Γκέρστερ, μετά τη συμμετοχή του στην ταινία Goodbye Lenin. Στο Ολύμπιον, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας των αδελφών Κοέν Inside Llewyn Davis για έναν τραγουδιστή της φολκ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ των αρχών της δεκαετίας του 1960 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι μικροί σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν τη διασκεδαστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων Ψυχρά και Ανάποδα. Στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος φιλοξενούνται οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, Φιλιά εις τα Παιδιά.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (16/1/2014 - 22/1/2014)
INSIDE LLEWYN DAVIS
Ίθαν και Τζόελ Κοέν
ΗΠΑ - Γαλλία, 2013
  ΡΕΝΟΥΑΡ
Ζιλ Μπουρντό
Γαλλία, 2012
 
ΟΗ ΒΟΥ

Γιαν Όλε Γκέρστερ
Γερμανία, 2012
 
 
 
Ψυχρά κι Ανάποδα
Στην διασκεδαστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων Ψυχρά κι Ανάποδα, η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη  πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα  Έλσα και να λύσουν τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο.
 
Φιλιά εις τα παιδιά
Στο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά, πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρη σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε ‘‘κρυμμένα παιδιά’’ που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων.